Még egy tuningolt Radeon HD7790 a PowerColortól

Megérkezett a PowerColor harmadik Radeon HD 7790 alapú videokártyája, amely a Radeon HD 7790 OC V2 típusjelzést kapta.

Még egy tuningolt Radeon HD7790 a PowerColortól

Az új videokártya a többi Radeon HD 7790-es modellhez hasonlóan szintén 28 nm-es csíkszélességgel készülő Bonaire GPU-t alkalmaz, amely ezúttal is 2,08 milliárd tranzisztorból áll, stream egységekből pedig 896-ot kínál. A GPU 128-bites adatsínen keresztül kommunikál a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával, amiből 1 GB-nyi jutott.

A referencia Radeon HD 7790-es videokártyák esetében a GPU 1 GHz-es magórajelen ketyeg, a PowerColor újdonsága azonban 1030 MHz-es órajelet alkalmaz. A korábban bejelentett két Radeon HD 7790-es PowerColor videokártya közül az egyik 1075 MHz-es, a másik pedig 1030 MHz-es GPU magórajelet kínált - utóbbi modell hírünk főszereplőjéhez hasonlóan szintén egyventilátoros, de eltérő felépítésű hűtéssel érkezett (az új kártya ennek az utódja). A GDDR5-ös memóriachipek természetesen ezúttal is 6 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

Az újdonság hűtése kompakt alumínium hűtőtömbbel és egy 8 milliméter vastag hőcsővel próbálja a lehető leghatékonyabban elvezetni a Bonaire GPU által termelt hőt. A légkeverő 70 milliméteres átmérővel rendelkezik. Az újdonság két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenetet kínál, működtetéséhez pedig ezúttal is szükség van egy hattűs PCI Express tápkábel alkalmazására.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a friss jövevény pontosan mikor válik elérhetővé, illetve mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward