Még a héten elrajtol a GeForce GTX Titan-Z?

A csúszás nem volt vészes, hiszen a tervezetthez képest alig több, mint egy héttel később rajtol el a két GPU-s videokártya-szörnyeteg – ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek.

Még a héten elrajtol a GeForce GTX Titan-Z?

Az Nvidia két GPU-val ellátott csúcskártyája, a GeForce GTX Titan-Z az eredeti tervek szerint április 29-én rajtolt volna el – legalábbis ez az információ szivárgott ki az OEM partnerektől. A vállalat a tervezett rajt előtt úgy döntött, elcsúsztatja a megjelenés dátumát egy későbbi időpontra. Hogy miért? A pletykák szerint azért, mert a kereskedelmi forgalomba szánt példányok az utolsó pillanatban picivel combosabb hűtést kaptak, mint az első körben bemutatott változatok.

A legfrissebb információk alapján úgy tűnik, a GeForce GTX Titan-Z május nyolcadikán, azaz ezen a héten rajtol el. A csütörtöki rajt alkalmával végre elérhetővé válik a 3000 dolláros videokártya szörnyeteg, így akinek ilyen bestiára fáj a foga, rövidesen megveheti.

A GeForce GTX Titan-Z két darab GK110-es grafikus processzorra támaszkodik, amelyek egyenként 2880 CUDA maggal, 240 textúrázóval és 48 renderelő egységgel gazdálkodnak. Az egyes GPU-k 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához férnek hozzá, természetesen 384-bites adatsínen keresztül. A GeForce GTX Titan-Z GPU-i teljes értékű GK110-es megoldások, ám a GTX Titan Black modell GPU-ihoz képest alacsonyabb órajelen üzemelnek majd. A GPU magórajel 705 MHz lesz, a GPU Boost 2.0 órajelet pedig 876 MHz-re lövik be, ezzel szemben a GeForce GTX Titan Black 889 MHz-es alap- és 980 MHz-es GPU Boost 2.0 órajelekkel gazdálkodhat. A 12 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a szokásos 7 GHz-es effektív órajel lesz érvényben. Az újdonság két darab nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg, TDP-je pedig 375 watt lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward