MediaTek alappal jön új Honor óra

MediaTek alappal jön új Honor óra

A Huawei remek viselhető kiegészítőket szállít folyamatosan, és a saját márkaneve, valamint a Honor cégér alatt rajthoz állított megoldásoknak köszönhetően bérelt helye van az IDC értékesítési adatokat összegző toplistáján – legutóbb a Samsungot lekörözve a negyedik volt. A vállalat idén több okosórát is letett az asztalra, és már egy újabb eszköz bemutatására készül.

Egy frissen napvilágot látott Bluetooth SIG dokumentum szerint a Huawei egy olyan készülék engedélyeztetésén van túl éppen, ami egy egyelőre meg nem nevezett MediaTek platformra épül. És a termék a jelek szerint nem a Huawei név alatt fog futni, hanem Honor márkajelzéssel lesz ellátva. Sajnos a Bluetooth SIG tanúsítvány az eszköz specifikációjára vonatkozó részletesebb adatokkal nem szolgál, szóval azt igazából egyáltalán nem lehet tudni, hogy milyen konstrukcióról is beszélhetünk.

A viselhető kiegészítő az „ELF-G10” típusazonosítóval szerepel a napvilágot látott dokumentumban, és ez még nem Bluetooth 5 modullal rendelkezik, hanem a jól bejáratott Bluetooth 4.0 Low Energy támogatással szolgál. A MediaTek kínál direkt okosórák és viselhető kiegészítők számára tervezett rendszerchipeket (ilyen pl. az MT2601), valószínűleg egy ilyen felhasználása mellett dönthetett a Huawei a soron következő Honor kiegészítő esetében. Érdekesség, hogy a cég korábban Qualcomm egységet vetett be, legutóbb pedig egy rendkívül alacsony fogyasztású, Cortex-M4 magos lapkát használt, szóval most egy harmadik opció kerülhet a terítékre. A Huawei alkalmazta már a Wear OS-t és a saját fejlesztésű LiteOS-t, ezek közül nehéz megmondani, hogy az új Honor óránál melyik kerülhet a képbe. És azt sem lehet még tudni, hogy ez pontosan hova lesz pozícionálva a palettán, de elképzelhető, hogy a Honor Watch Magic fölé sorol majd be, ami a Honor Watch GT kistestvéreként került be a kínálatba novemberben.

Galéria megnyitása

Az sem derült ki egyelőre, hogy ez az újdonság mikor kerülhet reflektorfénybe. Nem kizárt, hogy együtt jön majd a Honor View 20 modellel, ami jelen állás szerint január 22-én kerülhet bevetésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap