Medfield alapú okostelefon és tábla PC: gyors próba

Medfield alapú okostelefon és tábla PC: gyors próba

Az Intel jövőre mutatja be a Medfield platformot, így akkoriban megérkezhetnek majd az első olyan x86-os processzort használó okostelefonok és tábla PC-k, amelyek végre versenyképesek lehetnek az ARM alapú termékekkel szemben – legalábbis jó ideje ezt ígéri az Intel.

A napokban a Technology Review munkatársai kipróbálhattak egy Intel Medfield referencia okostelefont, valamint egy Medfield alapú tábla PC-t is, a velük kapcsolatos tapasztalatok pedig meglepően pozitívak.

A referencia okostelefon méretét tekintve akkora, mint egy iPhone, de érezhetően könnyebb annál. Az Android 2.3-as mobil operációs rendszert futtató újdonság könnyedén tud HD tartalmakat továbbítani HD televízióra, de emellett sorozatfelvételre is képes: tíz darab nyolc megapixeles felbontású fotó elkészítése nem jelent különösebb kihívást neki. Hab a tortán, hogy az említett okostelefon gyors és zökkenőmentes webböngészést is kínál, azaz elsőre tényleg igen jónak tűnik. Utóbbi kijelentés azért is furcsa, illetve azért ad bizakodásra okot, mert az Android 2.3 nem kínál 2D-s hardveres gyorsítást, valamint a többmagos SoC egységeket sem támogatja, ellentétben az iOS 4/5 és az Android 3.0-s és 4.0-s mobil operációs rendszerekkel.

A referencia okostelefonnal az Intel célja az, hogy felkeltse az okostelefon gyártók érdeklődését és megpróbálja rávenni őket arra, hogy Medfield alapú készülékeket gyártsanak.

A referencia tábla PC-n már az Android 4.0-s kiadása futott. Az Intel megoldása az Apple készülékénél nagyobb képátlójú érintőkijelzőt alkalmaz és a tesztelők szerint érezhetően zökkenőmentesebben, hatékonyabban lehet használni, mint a napjainkban forgalomban lévő, ugyancsak Android alapokon nyugvó táblákat.

Sajnos a próba alkalmával a tesztelők nem tértek ki az akkumulátoridővel kapcsolatos tapasztalatokra, valamint azzal kapcsolatban sem árultak el semmit, hogy az újdonságok nagyjából mennyibe kerülhetnek majd. Márpedig ez a két tényező rendkívül fontos, ugyanis ezektől – is – függ, hogy a platform végül sikerre vagy bukásra lesz-e ítélve. Amennyiben az újdonságok minden tekintetben versenyképesek lesznek a konkurens termékekkel szemben, úgy 2012 könnyen lehet az x86-os mobil eszközök éve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward