Maxiotek – Új szereplő az SSD vezérlők szegmensében

Az újonc a SATA alapú SSD meghajtók szegmensében próbál szerencsét, így főként a költséghatékony, belépőszintű meghajtókban találkozhatunk vezérlőivel.

Maxiotek – Új szereplő az SSD vezérlők szegmensében

A Maxiotek az idei Computexre időzítette bemutatkozását, ami érthető és logikus, hiszen a világ egyik legnagyobb tech showját rendkívül komoly figyelem kíséri. A vállalat első körben kétféle SSD vezérlővel jelentkezik, amelyek mindketten a SATA csatolófelülettel ellátott, költséghatékony meghajtók piacát veszik célba. A Maxiotek MK8113-as modell segítségével DRAM alapú gyorsítótárral szerelt meghajtók készülhetnek, míg az MK8115 már az abszolút belépőszintű, cserébe viszont nagyon olcsó, DRAM gyorsítótárat sem tartalmazó meghajtókban tűnhet fel.

Az MK8113 egy ütőképes megoldásnak tűnik, ami a planáris és 3D-s MLC NAND Flash, valamint a planáris SLC NAND Flash memóriachipeket támogatja, méghozzá egészen 2 TB-os összesített kapacitásig. Az MK8115 ezzel szemben a planáris SLC, valamint a planáris és 3D-s MLC NAND Flash memóriachipek mellett még a 3D TLC NAND Flash példányokkal is kompatibilis lesz, segítségével pedig maximum 1 TB-os adattároló kapacitást kínáló meghajtók építhetőek.

Mindkét friss vezérlő támogatja a legújabb adattitkosítási technológiákat, így 256-bites AES, SM4, SED és TCG Opal támogatás egyaránt rendelkezésre áll. Extraként néhány exkluzív funkció is helyet kapott a fedélzeten. Ezek között megtaláljuk a hatékony hibajavítást nyújtó AgileECC, a hulladékgyűjtő és TRIM funkciót biztosító WinBooster, valamint a hatékony energiamenedzsmentet nyújtó Frequency Throttling és a VPR (Virtual Parity Recovery) technológiát is.

A Maxiotek egyelőre még keresi a helyét a piacon, de egy nagy és neves partnert azért már talált magának az ADATA személyében, aki MK8115 alapú SSD meghajtót mutatott be a Computexen. Utóbbiról hamarosan részletesebben is beszámolunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward