Maximus VIII Hero Alpha: RGB LED kivezetésekkel

Tovább fejlődik a ROG lapok egyénisége, most RGB LED kivezetések implementálása jutott a mérnökök eszébe.

Maximus VIII Hero Alpha: RGB LED kivezetésekkel

Az ASUS bejelentette Republic of Gamers (ROG) családjának legújabb tagját, amely a már 7. generációra visszatekintő Maximus család folytatása a Maximus VIII Hero Alpha személyében. A socket LGA1151 foglalattal felvértezett deszka Intel Z170 Express chipset köré épül, és az egyik legnagyobb újítása a natív támogatás "multi-color" RGB LED kiegészítőkhöz tűs kivezetések formájában. Ráadásul az RGB LED kontrollerhez Windows-kompatibilis segédprogram is tartozik, mellyel a 4-tűs kimenetekre csatlakoztatott RGB alkalmatosságok (jellemzően LED-szalagok) színe egyszerűen és sokoldalúan paraméterezhető.

A ROG "eye" logó a PCH-t hűtőbordán szintén RGB LED-del van kivilágítva, az alkalmazás ennek a szabályozására is képes. Az ASUS ehhez a laphoz tervezett referencia LED szalagja Aura néven kerül forgalomba és külön lesz megvásárolható, tehát nem része a csomagnak. Az RGB őrülettől eltekintve a friss típus nem különbözik sokban az eredeti Maximus VIII Hero-tól. Minőségi, 10-fázisú tápellátás szolgálja ki a processzort, a négy darab DIMM foglalat DDR4 modulokat fogad négycsatornás üzemmódot kínálva, a két darab PCI-Express 3.0 x16 sín pedig a CPU-ból kapja a sávszélességet.

Az adattárolókkal kapcsolatos felületeknél a terjedelmes SATA-Express csatolók helyét két darab U.2 16 Gb/s-os port veszi át, a SATA 6 Gb/s csatlakozók darabszáma maradt hat. Egy ilyen kategóriás nyomtatott áramkörről természetesen nem hiányozhat az USB 3.1, type-C és type-A formátumú csatolót egyaránt találunk a deszkán. A gigabites ethernet mellett integrált WiFi-re is szert teszünk, nem is akár milyenre, a modul a 802.11 ac szabványt is támogatja. A Maximus VIII Hero Alpha pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, vételára vélhetően kis mértékben lesz csak magasabb, mint az eredeti Maximus VIII Hero-nak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward