MasterCase Pro 3: a sorozat legújabb, mATX formátumú tagja

Noha microATX formátumú alaplapokhoz tervezett házról van szó, belül mégis rengeteg hely várja az adattárolókat, a bővítőkártyákat, illetve az egyéb komponenseket.

MasterCase Pro 3: a sorozat legújabb, mATX formátumú tagja

A Cooler Master vezetése a felhasználói visszajelzések alapján úgy döntött, érdemes lehet elkészíteni a MasterCase Pro 5 számítógépház-sorozat tagjainak kisebb, microATX formátumú alaplapokra szabott kiadását, amely a klasszikus közepes méretű toronyházaknál egy fokkal kompaktabb, belsejében viszont elegendő hely van felsőkategóriás alkatrészek elszállásolására. A gondolatot tett követte, így megszületett a MasterCase Pro 3, ami magán viseli a sorozatra jellemző stílusjegyeket, valamint a FreeForm technológia nyújtotta előnyökből is profitálhat – de már a microATX számítógépházak szegmensében száll harcba, ahol helytakarékosabb megoldásokra van szükség.

A MasterCase Pro 3 a szokásos kétkamrás felépítést alkalmazza, vagyis az alaplap és a bővítőkártyák a tápegységtől és az adattárolók egy részétől elkülönítve, a ház felső szegmensében foglalnak helyet. A szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágásokkal ellátott alaplaptálca persze nem csak microATX, hanem Mini-ITX alaplapot is fogadhat, a bővítőkártyák pedig maximum 370 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. Amennyiben a bővítőkártyák térségében 3,5 hüvelykes HDD keretet is elhelyezünk, úgy már csak maximum 258 milliméter hosszú kártyák férnek el. Processzorhűtő-magasság terén 190 milliméter a limit, a tápegység pedig maximum 200 milliméter hosszú lehet, azaz összességében elég sok hely van a MasterCase 3 belsejében.

Az 5 PCI slottal ellátott ház tápegység felőli részén két darab 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó fér el, a tápegység felett pedig további két darab 2,5 hüvelykes példány számára van hely. A lehetőségek extra HDD keretek beszerzésével természetesen tovább bővíthetőek, így akár 8 darab adattároló is elszállásolható a házban.

A szellőzésről összesen maximum 5 ventilátor gondoskodhat: a ház előlapja mögött két darab 140-es, a ház tetején két 120/140-es, a ház hátulján pedig egy 120 vagy 140 milliméteres légkeverő fér el. Gyárilag egy előlapi és egy hátlapi 140 milliméteres ventilátort kapunk, amelyek 1200-as percenkénti fordulatszámon dolgoznak. Az előlap és a tetőlap természetesen szűrőt is kapott. A folyadékhűtő rendszerek hőleadó radiátorait két hely várja: az előlap mögött maximum 240 milliméteres, a hátlapon pedig maximum 140 milliméteres hőcserélő fér el.

A MasterCase Pro 3 összességében nem egy apró számítógépház, hiszen 467 milliméter hosszú, 235 milliméter széles és 505 milliméter magas, cserébe viszont tágas, így felsőkategóriás alkatrészekből összerakott konfiguráció is elfér benne. A 9,1 kilogrammos újdonság plexi ablakos oldallappal érkezik, előlapi portjai között pedig két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet lesz jelen.

A MasterCase Pro 3 már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 32 900 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward