MasterCase Maker: új PC ház a Cooler Mastertől

A MasterCase család legújabb tagja zajszigeteléssel, ventilátor és LED vezérlővel, illetve USB 3.0 Type C porttal érkezik, bővíthetőségére pedig aligha lehet panasz.

MasterCase Maker: új PC ház a Cooler Mastertől

A Cooler Master még tavaly júniusban mutatta be MasterCase sorozatát, igaz, akkoriban még csak két modellről, a MasterCase 5-ről, illetve a MasterCase 5 Próról rántották le a leplet, amelyek aztán augusztusban váltak elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Most újabb termékkel bővült a kínálat, ugyanis a MasterCase Maker névre keresztelt modell is megkezdte pályafutását. Az újdonság szintén remekül bővíthető, felszereltsége azonban még gazdagabb, mint korábban bemutatott társaié.

A MasterCase Maker modell alapvetően abban különbözik fentebb említett társaitól, hogy frissített előlapi panellel érkezik, amelyen már USB 3.0 Type-C port is van, a komponensek által keltett zajt pedig némi hangszigetelés tartja házon belül. Szintén fontos és lényeges extra, hogy a MasterCase Maker ötcsatornás fordulatszám-szabályzót kapott, illetve LED csíkok bevetését is támogatja, amelyekhez három üzemmódot nyújt (kikapcsolt állapot, bekapcsolt állapot, lélegző mód). Az előlapot ezúttal ajtó is takarja.

A kívül-belül fekete MasterCase Maker belsejében ATX, microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el, az alaplaptálca pedig szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő kivágásokkal egyaránt rendelkezik – utóbbiak természetesen gumírozottak. A 12,3 kilogrammos újdonság két darab 5,25 hüvelykes, valamint 5 darab 3,5 hüvelykes bővítőhellyel érkezik, amelyek 2,5 hüvelykes adattárolók elszállásolására is alkalmasak. A 2,5 hüvelykes meghajtókat két dedikált bővítőhely is várja. A tápegység a ház alján, hátul helyezkedik el, méghozzá külön légtérben, így a termék kétkamrás megoldásnak tekinthető. PCI bővítőhelyből hetet kapunk, a bővítőkártyák pedig maximum 412 milliméternyi hellyel gazdálkodnak, ha eltávolítjuk a 3,5 hüvelykes meghajtó keretet – alap esetben 296 milliméternyi hellyel kell beérni. Processzorhűtőből maximum 190 milliméter magas példány fér el, a tápegység pedig maximum 200 milliméter hosszú lehet. A ház oldallapja nagyméretű plexi ablakot is kapott.

A szellőzésről több ventilátor is gondoskodik. A ház előlapja mögött három darab 140 x 25 milliméteres példány fér el, kettőt kapunk is gyárilag. A ház hátulján egyetlen 140 x 25 milliméteres ventilátor található, a ház tetejére pedig két darab 120 vagy 140 milliméteres ventilátor fér el, de ezeket külön kell beszerezni. A hőleadó radiátorok számára rengeteg hely van, ugyanis a ház elején akár 280 milliméteres, a ház hátulján akár 140 milliméteres, a ház tetején pedig akár 280 milliméteres példány is elfér.

Az 528,6 milliméter hosszú, 235 milliméter széles és 548 milliméter magas MasterCase Maker belsejében gyárilag egyetlen piros LED szalag foglal helyet, de további három beépítésére is van mód. Az újdonsághoz a másik két modellhez hasonlóan többféle kiegészítő is kapható lesz, így hatékonyan testre lehet szabni a házat, sőt, 3D nyomtató birtokában még több dolog módosítására nyílik lehetőség, hála a közösség erejének.

A Cooler Master MasterCase Maker hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az alapmodell 220 dolláros listaáron érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward