Masszív világrekord DDR4-es HyperX memóriamodullal

A HyperX DDR4-3333 MHz-es memóriamodullal némi tuning hatására sikerült átlépni a 4300 MHz-es határt, ami világrekordod ért.

Masszív világrekord DDR4-es HyperX memóriamodullal

A Kingstonhoz tartozó HyperX egyik termékével, egy HyperX Predator sorozatú DDR4-es memóriamodullal sikerült új DDR4-es memória-órajel világrekordot beállítani.

Az elismerésre méltó akciót egy tajvani tuningmester, Toppc követte el, aki a 4 GB-os DDR4-3333 MHz-es HyperX Predator memóriamodulból egy igazi csúcskategóriás konfigurációban próbálta kihajtani az utolsó megahertzet is. A tesztgép egy MSI X99S XPOWER AC alaplapra támaszkodott, amelyben egy Intel Core i7-5960X típusú processzor teljesített szolgálatot.

A mérnöki tesztpéldány státuszú processzor csak egyetlen aktív processzormagot használt, ami ráadásul igen alacsony, 1631,84 MHz-es órajelen ketyegett – utóbbit 135,99 MHz-es buszsebességgel és 12-es szorzóval sikerült elérni. Az alaplapban egy Nvidia GeForce GT 430-as videokártya is helyet foglalt, ami csak és kizárólag a Windows asztal megjelenítéséhez kellett. Az operációs rendszer szerepét egy 64-bites Windows 7 Ultimate kiadás töltötte be, amelyre természetesen az SP1-es szervizcsomagot is telepítették. A siker érdekében folyékony nitrogénre is szükség volt, de ez extrém tuning esetén aligha meglepő.

A teszt során némi próbálkozást követően CL19-21-21-63-as időzítés alkalmazása mellett sikerült DDR4-4351 MHz-es effektív memória órajelet elérni. Ez az eredmény a hitelesítést követően elfoglalta méltó helyén a dobogó legfelső fokán, azaz a kitartó, türelmes próbálkozások eredménye új DDR4-es memória-órajel világrekord lett.

Külön érdekesség, hogy a HWbot virtuális hasábjain található aktuális memória-órajel világrekordok közül 20-ból 10 DDR4-es HyperX Predator memóriamodullal született, ami nagy szó. Az említett tízből nyolcat az idei CES alkalmával megrendezett, HyperX OC Takeover (HOT) névre keresztelt rendezvény alkalmával sikerült beállítani.

A korábbi eredményekhez, illetve az új memória-órajel világrekordhoz innen is gratulálunk!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward