Másodpercenként egy eladott Wii

A Nintendo cég Wii konzoljának debütálása óta - november 19. - több mint 600 000 darabot adtak el a tengerentúlon, ami egy eladott next-gen konzolt jelent másodpercenként.

Másodpercenként egy eladott Wii

"Már túllépték az eladások a 600 000 darabot, de még mindig nagyobb a kereslet mint a kínálat. Úgy tűnik a Wii játékgép a karácsonyi szezon egyik legjelentősebb ajándéka lesz." - állítja Reggie Fils-Aime az Egyesült Államok-beli Nintendo cég vezetője. "Nagyobb készletünk volt a kiadás napján mint annak idején konkurens cégeknek, ám még így is hiány lépett fel."

A kiadás előtti pletykák szerint a Nintendo hatalmas mennyiségű konzolt halmozott fel, hogy elkerülje azt, ami a Sony-val és a Microsoft-tal történt az ominózus napokon. Így joggal várhatja el az átlagember, hogy nagyon egyszerű lesz megszerezni kisfiának karácsony ajándékként a játékgépet, azonban nem így történt. Nagyobb volt a kereslet, mint amennyi készleten volt a viszonteladóknak. Több konzol volt az eladók kezében, mint annak idején a Microsoftnak vagy a Sony-nak, azonban még így is hamar elfogytak a polcokról a játékgépek.

Mint akkoriban az Xbox 360-nál meg a PlayStation-nél, itt is a húzóerőt valami "játékkülönlegességnek" kell betöltenie. Az Xbox 360 debütálásakor például rengetegen vásárolták meg a Microsoft konzolját csupán azért, mert a Halo legelőször csakis Xbox-ra jelent meg, és csak nagy csúszással PC-re. Ezt a szerepet a Wii-nál a The Legend of Zelda: Twilight Princess nevű játék tölti be, amit az eladók a konzolok 75 százalékához, azaz 454 000 gép mellé adtak.

Ezek után úgy tűnik, hogy a Nintendo cég konzolja joggal pályázhat előkelő helyre a második generációs konzolok piacán a Sony PlayStation-je és a Microsoft Xbox-a mellett. Magyarországon, ahogy a sajtótájékoztatón is kiderült, december 8-ától lesz kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward