Második felvonásához érkezett a HP Slate 6 Voice Tab

A HP 6 hüvelykes készüléke csak kisebb változtatásokon esett át.

Második felvonásához érkezett a HP Slate 6 Voice Tab

A HP az idei év elején két taggal indította útnak a VoiceTab szériát. A 6 és a 7 hüvelykes készülékek közül most a kisebbik modell egy vérfrissítésen esett át, melynek köszönhetően még vonzóbb alternatívaként tűnhet majd fel az érdeklődők szemében.

A Slate 6 VoiceTab II a nevéhez hűen egy 6 colos megjelenítővel lett ellátva. A HTC csúcsmodellekre emlékeztető előlapot egy 1280 x 720 képpontos felbontású, IPS technológiás megjelenítő uralja, ami 380 nites fényerővel, illetve 245 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik. A panelt alul és felül is egy-egy hangszóró határolja, ezáltal a hangzásvilága nagyon jónak ígérkezik. Az elején ezek mellett említést érdemel még a fent elhelyezett kamera is, ami ezúttal már 2 megapixeles fényképek készítésére, illetve HD videók közvetítésére alkalmas a csevegések során. A főkamerája egészen jó minőséggel kecsegtet, hiszen ez az egység már 8 MPixeles, és még egy LED-es segédfény is került mellé, ami rosszabb fényviszonyok mellett különösen jól jöhet. Sajnos videózni így is csak 720p-ben lehet vele, de ez már talán inkább a színfalak mögött található hardvernek köszönhető. A bekapcsolást követően az Android 4.4 KitKat rajzolódik ki a képernyőn, ami csak kisebb változtatásokon esett át a HP szakembereinek keze alatt, jobbára az eredeti arcát mutatja.

A Hewlett-Packard nem csinál titkot a színfalak mögött rejtőző központi chip kilétéből, így a specifikációból azonnal kiderül, hogy egy Marvell ARMADA PXA1088 dolgozik a táblában. Ez a chip nem egy sokat látott megoldás, de maga a konstrukció nem új. Négy darab, legfeljebb 1,2 GHz-es órajelen működő ARM Cortex-A7 processzormag fedezhető fel benne, a grafikus munka végrehajtásáról pedig egy továbbfejlesztett Vivante GC1000 gondoskodik. A rendszernek 1 GB-nyi LPDDR2 (533 MHZ) memóriával kell majd gazdálkodnia, a tárhely kapacitása pedig 16 GB-os, ilyen téren tehát egyáltalán nem spóroltak. Bővítési lehetőséggel is szolgál a készülék, legfeljebb 32 GB-os microSD kártyák befogadására képes szükség esetén. A kapcsolati képességek tekintetében a Slate 6 VoiceTab II tarsolyában az első és legfontosabb, amit ki kell emelni, a 3G HSDPA mobil kommunikációs egység, mely hívások esetén is bizonyíthatja a rátermettségét. Ehhez jön még az is, hogy dupla SIM-et tud kezelni, vagyis még több ember igényeinek felelhet meg. Van továbbá még a fedélzetén Bluetooth 3.0 modul EDR-rel (ez jól jöhet a head-setes használatkor) és 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi is Miracast támogatással.

Az eszköz vonalvezetésén nem sokat változtattak, lényegében a lecserélt HP logó jelenti a leginkább szembetűnő módosítást, itt már végig ki van írva a Hewlett-Packard neve. A mini táblagép képében tetszelgő készülék 165.1 x 83,2 x 8,98 milliméteres vonalakkal határolható körül, tehát kompaktnak semmi esetre sem nevezhető. Az okostelefonokhoz mérten eléggé nagy mérete ellenére a tömege egészen jól alakult, mindössze 160 grammot nyom, így nem jelent komoly plusz súlyt egy táskába csúsztatva. Az energiaellátásáról egy 3000 mAh-s telep hivatott gondoskodni, ami bizony vérszegénynek tűnik, de a HP által közölt gyári adatok egyáltalán nem rosszak. A vállalat mérései szerint 150 nites fényerő mellett 9 órán át lehet vele HD filmeket lejátszani, telefonálás közben meg 13,5 órát tud átvészelni, mielőtt lemerülne; egyedül a böngészés az, ami rövid idő, mintegy 5 óra alatt lemeríti a feltöltött eszközt.

A HP Slate 6 VoiceTab II érdekes módon Indiában kezdi meg a karrierjét, innen indulhat a világkörüli útjára. A kicsit identitászavaros masináért 260 dollárt kell kifizetnie a vásárlóknak. Az elődje itthon is megvásárolható, így remélhetőleg erről sem kell majd lemondani a hazai érdeklődőknek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward