Marokkonzolok és e-olvasók az iPad fő áldozatai

Aki beszerzett egy iPad-et, az általában már nem gondolkodik konzolokban és e-olvasókban, derül ki a Resolve friss felméréséből. További érdekesség, hogy sokan a nevezett vásárlók közül eleinte egész más véleményen voltak, de a jelek szerint a tapasztalat meggyőzte őket.

Marokkonzolok és e-olvasók az iPad fő áldozatai

Aki beszerzett egy iPad-et, az általában már nem gondolkodik konzolokban és e-olvasókban, derül ki a Resolve friss felméréséből.

Az emberek 60%-a véli úgy, hogy játék céljára egy konzol lene a legjobb, ám az iPaddel rendelkezők 38%-a már azt állítja, hogy innentől kevéssé érzik szükségét egy külön konzolnak. Mivel a százalékokban nincs átfedés, ezért az is lehet, hogy ettől még úgy gondolják, a konzol jobb játékra.

E-olvasók tekintetében azonban elég rossz a helyzet. Bár a felmérés nem tér ki rá, hogy  egyébként hány ember gondolkozik e-olvasó beszerzésén, ám a tényleges iPad-tulajdonosoknak majdnem a fele (49%-a) nyilatkozott úgy, hogy már nem áll szándékukban beszerezni még egy e-olvasót is.

A harmadik vesztes a netbookok és laptopok kategóriája lett: ezeket a megkérdezett iPadesek 32 százaléka tartotta mellőzhetőnek.

Aminek azonban a legjobban örülhetnek Cupertinoban, az az, hogy a felmérés szerint az iPad-vásárlók valamivel több, mint egyharmadának (37%-ának) ez lesz az első Apple-terméke. A többieknek 16%-ban már volt vagy van MacBookja, 49%-ban iPodja, 24%-ban pedig iPhone-ja is.

A konkurencia ezzel szemben annak örülhet, hogy a legtöbben - 55% - még mindig csak egy "roppant drága játékszernek", vagyis luxuscikknek tekintik az iPadet. 33% gondolta azt "technikai áttörésnek", 28% valóban produktívan is használható eszköznek, és csak 25%-ban feltételezték, hogy az a netbookokat is leválthatja. Nem is csoda: azok közül, akik szeretnének egy iPadet, 56%-ban a szórakoztató értéke, 42%-ban a "trendi" jellege, 28%-ban a márkája, és 40%-ban az általa biztosított kényelem miatt szeretnék.

Azok közül, akik elutasítják a készüléket, a legtöbbeknek (54%) egyszerűen nincs szüksége rá, 46% túl drágának találja, 17% a 3G-előfizetés költségeit kifogásolja, 16% pedig már rendelkezik más olyan készülékekkel, amelyekkel el tudja végezni mindazt, amit az iPad kínálna.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward