Máris itt az iOS 12.1 első fejlesztői bétája

Máris itt az iOS 12.1 első fejlesztői bétája

Az Apple szakemberei a jelek szerint nem lazítanak az iOS 12 elkészülését követően sem, ugyanis már elérhetővé vált az új operációs rendszer első nagy frissítésének az első bétája, az iOS 12.1 béta 1 (16B5059d). Ennek a kapcsán az Apple szinte semmit nem osztott meg, de néhány óra alatt kiderült, hogy milyen változásokkal lehet benne találkozni az iOS 12 végleges kiadásához képest.

Az iOS 12.1-nél kiemelendő, hogy visszatért a FaceTime szolgáltatás esetében a csoportos videohívások bonyolításának a lehetősége. Ennél eredetileg úgy volt, hogy már az iOS 12-nek a része lesz, de végül az Apple eltolta a debütálásának az időpontját, és ahogy arra már egy ideje számítani lehetett, az iOS 12.1-gyel fog befutni a funkció. A FaceTime a fejlesztések révén már akár 32 embernek is lehetőséget fog biztosítani arra, hogy egyidejűleg, csoportosan beszélgessenek egymással. Erre a képességre már nagyon régóta vártak/várnak a felhasználók.

Galéria megnyitása

Más egyéb jelentős újdonságot nem is lehet fellelni az iOS 12.1-ben jelen állás szerint, azonban az operációs rendszer kódjában találtak még érdekes dolgokat a megjelenést követően. Újdonság lesz az iOS 12.1-ben, hogy lehet az iCloud tárhelyen szinkronizálni a Memojikat, amik az iOS 12-vel jelentek meg. A személyre szabható hangulatjeleket így a felhasználók elmenthetik majd és más eszközükön is használhatják. Érdekesség, hogy a Face ID elvileg már működhet majd fektetett nézetben is, ami igazából egyértelműen arra utal, hogy a következő generációs iPadek már nem ujjlenyomat-olvasóval lesznek ellátva, hanem TrueDepth érzékelővel, mint az iPhone-ok. Szintén ide kapcsolódóan a kódban az iPad2018Fall eszköznév is feltűnik, ez is az új iPad érkezését vetíti előre.

Galéria megnyitása
Állítólag ilyen lesz az új iPad Pro

További érdekesség, hogy új játékvezérlővel való kompatibilitásról is találhatóak információk az iOS 12.1 első bétájának a kódjában. És a Smart Connector körül is lesz változás, a Mac Otakara lap elmondása szerint itt már előkerülhet majd egy új Smart Keyboard, ami függőleges orientációjú lehet.

Az iOS 12.1 béta 1 meglehetősen nagy méretet öltött, szóval azok, akik ki szeretnék próbálni, megfelelő hálózati kapcsolat biztosítását követően kezdjenek bele a letöltésbe. Készüléktől függően akár a 2,5 GB-os is meghaladhatja a telepítő mérete.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap