Március 19-én jön a végleges Internet Explorer 8

Az Internet Explorer 8-as verziója béta változat és újabban RC kiadás formájában már egy ideje elérhető, most úgy tűnik, hogy a szoftver végleges verziójára sem kell már sokat várni A Neowin értesülései szerint az új Internet Explorer már március 19-én megjelenik, ami már kevesebb, mint egy hetes várakozást jelent.

Március 19-én jön a végleges Internet Explorer 8

Az Internet Explorer 8-as verziója béta változat és újabban RC kiadás formájában már egy ideje elérhető. Most úgy tűnik, hogy a szoftver végleges verziójára sem kell már sokat várni A Neowin értesülései szerint az új Internet Explorer már március 19-én megjelenik, ami már kevesebb, mint egy hetes várakozást jelent.

A weblap a Taipei Times információira alapozta kijelentéseit: az újság március 20-ára várja a szoftver érkezését. A Neowin munkatársai ezen információk ellenére is biztosak benne, hogy a Microsoft már egy nappal korábban, azaz 19-én rántja le a leplet a friss webböngészőről, méghozzá a MIX09-es konferencia keretein belül, amely Las Vegas-ban kerül megrendezésre.

Akármelyik információ is tartalmazza a helyes dátumot, kijelenthetünk, hogy az IE 8 végleges változata a jövő hét folyamán jó eséllyel elérhetővé válik. Ez a megjelenés rendkívül közel van a béta verzió kiadásának évfordulójához is. Az IE 8 az elődeinél fejlettebb kompatibilitást kínál szabványok tekintetében, ám a béta verzióval még voltak kisebb-nagyobb gondok: a böngésző néhány oldalt nem, vagy nem a helyes módon jelenített meg (a lapok szétestek). Az RC1-es kiadással a vállalat mérnökei javítottak a helyzeten: a szoftver január óta érhető el és határozottan jobbnak tűnik, mint a béta. A weboldalakat fejlesztő szakemberek korábban az IE6 és IE7 bugok kezeléséhez különböző szkripteket írtak, hogy mindkét verzión a lehető legjobban működjenek a weboldalak, ám ennek a szenvedésnek az IE 8 véget vet, legalábbis a fejlesztők ezt állítják. Persze kisebb problémák még mindig jelentkezhetnek majd.

A Microsoft a webböngésző képességeinek szemléltetéséhez több tesztet is készített, amelyek elég jó színben tűntetik fel az újdonságot a FireFox 3-mal és a Chrome-mal szemben. A cég nem szintetikus JavaScript vagy HTML teszteket végzett, hanem a comScore top 25-ös weboldal listájának betöltődését mérte. A teszt pontos folyamatáról és a részletekről egy promóciós videó  is készült.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward