Marathon M5 – 6020 mAh-t tartogat a hátlapja mögött

A Gionee legújabb maratonistája minden korábbi testvérénél több tartalékkal, és ezáltal hosszabb üzemidővel rendelkezik majd.

Marathon M5 – 6020 mAh-t tartogat a hátlapja mögött

A Marathon néven futó okostelefonok ismerősek lehetnek már azoknak, akik a közelmúltban az átlagosnál hosszabb üzemidőre képes készülékek között nézelődtek. A Marathon M4 és a Marathon M3 is nagyon jól szerepelt ilyen téren, most pedig a Marathon M5 került rivaldafénybe, ami az említetteknél is több tartalékot vonultat fel, energiahatékony hardverrel társítva.

Kevés olyan okostelefon van, amelynek a legérdekesebb része az akkumulátora, de a Marathon M5 egyértelműen ilyen. A készülék hátlapja alatt 6020 mAh-nyi tartalék szunnyad, amit két 3010 mAh-s telep együttese biztosít. A dupla akkus felállás főleg akkor jár előnnyel, mikor a töltésre kerül a sor, ez a művelet így sokkal rövidebb időt vesz igénybe. A vállalat elmondása szerint a Marathon M5 könnyűszerrel bírja majd 4 napig is a gyűrődést, visszafogott használat mellett pedig ennél is jobb eredményre lehet számítani. Ráadásul vannak különböző energiagazdálkodási profilok is, melyek között a legextrémebb módban az utolsó 5 százalékkal is 62 órán át képes ébren maradni a mobil. A rengeteg tartalékot arra is használhatja a tulajdonosa, hogy más készülékeket töltsön fel vele. Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy 6020 mAh-ből már úgy lehet feltölteni három iPhone 6s-t, hogy még a Marathon M5 is bírni fogja a nap végéig.

A Gionee óriási, 5,5 hüvelykes megjelenítővel ellátva küldi harcba a Marathon M5-öt, és annak érdekében, hogy a fogyasztás mégse szabaduljon el, egy Super AMOLED technológiás panelnek szavazott bizalmat. Az élénk színekkel és széles betekintési szögekkel dolgozó kijelző mindössze 267 PPI-s pixelsűrűségű az 1280 x 720 képpontos felbontásból fakadóan. Az operációs rendszer szerepét az Android 5.1 tölti be, amit ezúttal is az Amigo felhasználói felületbe öltöztetett a Gionee. A Lollipop tehát sok előre telepített applikációval, extra szolgáltatással és hozzáadott tartalommal várja, hogy a munkába állhasson. Kettő kamerának ad otthont a szerkezet, egy meglehetősen általános felállásról van szó. Az önarcképek és a videohívások felelőse egy 5 megapixeles megoldás, mely már kellően jó képminőséggel szolgál ezeknek a feladatoknak a maradéktalan ellátására. A főkamerájával pedig 13 MPixelbe foglalva lehet megörökíteni a legemlékezetesebb és feledhetetlen momentumokat, ha pedig mozgóképfelvételről lenne szó, akkor 1080p-s opciót kínál a Marathon M5.

A színfalak mögött egy MediaTek MT6735 központi chip található a készülékben. Ez a lapka 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 magokat vonultat fel, szám szerint négyet, a grafikus feladatokat pedig egy Mali-T720 MP2 feldolgozó egység látja el benne. Ez a chip egyáltalán nem rendelkezik kimagasló teljesítménnyel, de persze az appok javának és az Androidnak már elegendő, így a használat során nem különösebben hagy maga után kívánni valót. A Gionee a Marathon M5 esetében módfelett bőkezű volt a rendszermemória osztásakor, és a tárhely megszabásakor is. Két változatban jön az okostelefon, az alapmodell 2 GB RAM-mal és 16 GB-os kapacitással szolgál, míg a drágább konfigurációnál már 3 GB-nyi rendszermemóriáról lehet beszélni, és 32 GB hellyel számolhatnak a felhasználók. Bővítési lehetőség van – microSD formájában maximum 128 GB adható hozzá. Az M5 kapcsolati képességeiről nem esett szó, de abban biztosak lehetünk, hogy van a kelléktárában 4G LTE modem, Bluetooth modul, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi és A-GPS vevő is – az extrák megléte kérdéses. A gépezet kettő hálózati kártya befogadására és kezelésére alkalmas, ezzel még több emberben ébreszthet vásárlási vágyat.

A Marathon M5 külsején nem igazán van annak nyoma, hogy ebben az okostelefonban kettő 3010 mAh-s akkumulátor is található, hiszen 152 x 76 x 8,55 milliméteres vonalak határolják. Igen ám, azonban a kézbevételt követően azonnal ráéreznek az érdeklődők, hogy ez nem éppen egy átlagos masina, mivel a 214 grammos tömege már egyáltalán nem mindennapi. Szó szerint érdemes lesz felkötni a gatyát annak, aki zsebre vágva szeretné magánál tartani a telefont. Az újdonság három színben, feketében, aranyban és fehérben vásárolható meg.

A Gionee Marathon M5 már megrendelhető, de kizárólag a Flipkartnál van erre mód. Arról nem beszélt a cég, hogy szélesebb körben mikor bizonyíthat az üzemidő új bajnoka. Az okostelefonért nagyjából 270 dollárnak megfelelő összeget kell leszurkolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward