Már többen használnak Windows 7-et, mint Windows XP-t

A Net Applications legfrissebb statisztikái szerint már többen használnak Windows 7-et, mint Windows XP-t.

Már többen használnak Windows 7-et, mint Windows XP-t

Az augusztusi adatok szerint a Windows 7 – ha picivel is, de – megelőzte a Windows XP-t, azaz az elmúlt hónap folyamán már többen használtak webböngészéshez Windows 7-es operációs rendszert, mint Windows XP-t. A Net Applications statisztikái egyébként havi 160 millió weboldal látogató adatainak elemzésével készülnek, ami több, a cég által monitorozott weblap forgalmából tevődik össze.

Ahogy az a fenti diagramból is kiderül, a Windows 7 népszerűsége lassan, de magabiztosan növekedett az elmúlt hónapok során, augusztusban pedig már a Windows XP-t is be tudta előzni, igaz, kettőjük között csak minimális különbség volt. Ezzel egy időben az igencsak korosodó operációs rendszer, a Windows XP népszerűsége egyre csökken. Az Apple Mac OS X 10.6-os operációs rendszerének népszerűsége csökken, a Mac OS X 10.7-et viszont egyre többen használják.

Azt azért mindenképpen jó látni, hogy a Windows XP helyét a Windows 7 személyében végre kezdi átvenni egy modernebb, biztonságosabb operációs rendszer. A Windows XP egyébként másfél hónapja múlt 11 éves. Az öreg operációsrendszer népszerűségének csökkenését a hamarosan megjelenő Windows 8 tovább fokozza majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward