Már több mint 100 fős a Tizen támogatói tábora

Újabb vállalatok álltak be a Tizen szövetségébe. Ezúttal 16-tal nőtt a létszám.

Már több mint 100 fős a Tizen támogatói tábora

A Samsung és az Intel tulajdonában levő Tizen egyelőre nem sokat mutatott magából a külvilág felé, de a színfalak mögött bizony komoly fejlesztések folynak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egyre többen állnak be a támogatók sorába.

A Tizen Szövetséghez ezúttal 16 friss partner csatlakozott, ezáltal a rendszer támogatói már több mint 100-an vannak, egyebek mellett olyan nevekkel az élen, mint a Fujitsu, az NTT DoCoMo vagy a Huawei. Az új fejleményekről a napokban lezajlott Tizen Fejlesztői Csúcstalálkozó során számoltak be, amit ezúttal Sanghajban rendeztek meg. A nagyszabású eseményen rengeteg dolog elhangzott, a legnagyobb hangsúlyt pedig a viselhető kiegészítők, illetve az IoT (Internet of Things) dolgok kapták. Pillanatnyilag tehát úgy fest, hogy a Tizen felhasználási lehetőségeinél az alacsony fogyasztású eszközök körében vélik felfedezni a legújabb potenciált. Ugyanakkor egyáltalán nem határolódnak el a különböző felek egyetlen felhasználási területtől sem. Ennek fényében az is megvitatásra került a Kínában tartott rendezvényen, hogy milyen lehetőségek vannak az autóiparban, illetve a mezei szórakoztatóelektronikai eszközök is újra szóba kerültek, amik eddig sem álltak távol a Tizentől.

Most az alábbiakban felsorolt vállalatok csatlakoztak az egyre népesebb Tizen Szövegtséghez:

● CloudTrains Systems

● Digital Horizons Limited

● DOTSCREEN

● Fractal Media

● FRESVII, Inc

● Integral and Open Systems

● Jongla Ltd.

● Kitsilano Software

● Max Secure Software

● Mobile Inform Group

● Ngine Networks

● Phaymobile

● ReyLabs Inc.

● Salt and Pepper

● SaturnMob

● Vserv

A fenti nevek felhozatala meglehetősen vegyes, de túlnyomórészt olyan vállalatokról van szó, akik multimédiás körökben mozognak, és vélhetően alkalmazásokat fognak fejleszteni a Tizen részére.

A Samsung élesben is használja már a Tizent – például fényképezőgépen és okosórán –, és rövidesen végre tényleg kereskedelmi forgalomba kerülhet az első tizenes okostelefon is. Egy ilyen masinát már a nyáron lelepleztek a Samsung Z személyében, ám annak az érkezését sajnos elnapolták. Most úgy fest, hogy november végén kerülhet újra elő a Tizen operációs rendszerű mobil, és Indiában fogják bevetésre küldeni. India azért lehet jó hely a Tizen számára, mert eleve nagy, ráadásul dinamikusan növekvő felvevőpiacról van szó, és még szilárd trend sem igazán alakult ki. A gyártó a Club Samsung 2.0 szolgáltatása révén is próbál majd érvényesülni, ami lokalizált televíziós műsorokat, videókat és zenéket biztosít a felhasználók részére. (Indiában ezt különösen szeretik az emberek, mert alacsony a külföldi nyelveket beszélők száma.)

Azt egyelőre nem lehet még tudni, hogy az indiai rajt után milyen ütemben fog tovább terjedni a Tizen, és mikor nézhet szembe az igazán komoly vetélytársakkal (Android, iOS, Windows Phone) világviszonylatban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward