Már teszteli az Android Pie-t a Huawei

Már teszteli az Android Pie-t a Huawei

A Huawei nem vett részt az Android 9.0 operációs rendszer publikus bétatesztelésében, viszont a színfalak mögött állítólag már gőzerővel dolgozik azon, hogy az okostelefonjai minél előbb frissülhessenek. Elsőként a felsőkategóriás mobilok kerülhetnek majd reflektorfénybe.

Egy, a Weibón megszellőztetett információ szerint a Huawei már arról beszél, hogy a fejlesztői csapata a háttérben keményen dolgozik azon, hogy néhány kulcsfontosságú okostelefonon minél előbb megjelenhessen az új főverziós frissítést. A vállalatnak szinte minden felsőkategóriás szériája kapcsán szó esik egy-egy aktuális készülékről. Már készülhet az Android 9.0 frissítés a Huawei Mate 10 Próra, a Huawei P20-ra, a Honor 10-re, valamint a Honor V10-re is, ami felénk, Európában már inkább a Honor View 10 néven vált ismerté. Ezekre a készülékekre már elvileg béta verzióban van néhány napja az Android 9.0 operációs rendszer.

Galéria megnyitása
Honor View 10

A Huawei esetében arról is érdemes néhány szóban megemlékezni, hogy a vállalat évek óta igyekszik egy olyan felhasználói felületet nyújtania felhasználóknak, ami kiváló megjelenéssel és hasznos hozzáadott extrákkal is rendelkezik. Mivel az Oreo érkezése óta az Emotion UI (többé-kevésbé) azonos verziószámon fut az érintett Androiddal, itt szinte borítékolható, hogy az EMUI 9.0 kerül majd bevetésre a pités rendszeren. Azt nem lehet sejteni, hogy a Huawei milyen plusz dolgokkal készül, de az Android Pie újításait már ismerjük. Ettől kezdve sokkal részletesebben értesítések jelenhetnek meg bizonyos alkalmazások esetében, és az értesítések menedzselése is változik. Itt már számolni kell az App Actions szekcióval, ami dinamikusan változik majd a felhasználó cselekedeteihez igazodóan. És egyebek mellett nagy teret nyer a gesztusvezérlés, jobb lesz az üzemidő az Adaptív Akkumulátor technológiának hála, az Adaptív Fényerő pedig a kijelző vezérlését fogja ügyesebben megoldani.

A megjelent információk szerint a fent említett kvartett mellett további okostelefonoknál is számolni kell a frissítésre, és a Huawei állítólag próbál majd jó tempót diktálni. Amint elkészül a frissítés a fenti mobilokra, jöhetnek majd a többiek, de hogy mely eszközök kaphatnak második körben Android Pie-t, arról egyelőre nincs adat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap