Már szállingóznak a GeForce GTX 560-asok

Az Nvidia hivatlaos bejelentése szerint ugyan csak május 17-én jelenik majd meg a GeForce GTX 560, legalábbis hivatalosan, a termék mégis elérhetővé vált egy-két helyen, így kiszivárogtak a specifikációi és természetesen az ára is.

Már szállingóznak a GeForce GTX 560-asok

Az Nvidia hivatalos bejelentése szerint ugyan csak május 17-én jelenik majd meg a GeForce GTX 560, legalábbis hivatalosan, a termék mégis elérhetővé vált egy-két helyen, így kiszivárogtak a specifikációi és természetesen az ára is.

Aki esetleg lemaradt volna a napokban megjelent hivatalos GeForce GTX 560 bemutatóról, itt pótolhatja lemaradását. Most pedig nézzük végre, hogy mire számíthatunk az új videokártya esetében. Az egyes webáruházakban - például a newegg.com-on - már előrendelhető videokártyák között találunk egyrészt egy Palit és egy MSI kártyát, melyek saját tervezésű hűtőt kaptak.

Nézzük először a Palit megoldását. Ez a videokártya egyedi hűtéssel érkezik ugyan, de referencia órajeleket alkalmaz. A 336 CUDA magot tartalmazó GPU 810 MHz-es magórajelen ketyeg, a CUDA magok órajele pedig 1620 MHz-es értéket képvisel. A GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 256-bites adatsín teremt kapcsolatot, a memóriachipek pedig 4008 MHz-es effektív órajelen üzemelnek. A DirectX 11-es, CUDA, PhysX, 3D Vision és kétutas SLI támogatással is ellátott videokártya egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI videó kimenettel kerül forgalomba. A Palit újdonsága 199 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető.

A második újdonság már az MSI műhelyéből érkezett. A videokártyán egy második generációs Twin Frozr hűtő lapul, amely két darab 80 mm-es átmérőjű légkeverővel és összesen három darab, rézből készült hőcsővel rendelkezik, plusz tartalmaz némi alumínium hűtőbordát is. Az N560GTX TwinFrozr II/OC típusjelzéssel ellátott újdonság esetében a GPU már 870 MHz-en ketyeg, így a 336 CUDA mag órajele 1620 MHz-ről 1740 MHz-re ugrik. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a gyártó mérnökei a referenciának megfelelő, azaz 4008 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak. A videó kimenetek között két darab DVI és egy mini-HDMI csatlakozó lapul.

Ahogy az a képeken is látszik, mindkét termék esetében két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazására van szükség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward