Már repülőtereken és állomásokon is szétnézhetünk a Google Street View-val

Az új funkciónak nagyon fognak örülni azok az utazók, akik szeretik aprólékosan megtervezni utazásaikat és szeretnek előre felkészülni minden esehetőségre.

Már repülőtereken és állomásokon is szétnézhetünk a Google Street View-val

A Google Street View szolgáltatása sok esetben lehet hasznos, hiszen lehetőséget ad rá, hogy utazás előtt egy adott címen szétnézzünk, így a környék ismeretének köszönhetően könnyebben odatalálhatunk szinte bárhová. Tény, hogy a képek esetenként nem túl frissek, és a kevésbé forgalmas utcákba, valamint az eldugottabb térségekbe nem nézhetünk be, de a szolgáltatás az esetek döntő többségében így is nagyon hasznos és értékes.

A Street View a napokban újabb funkcióval bővült, így már nem csak olyan egzotikus helyeken nézhetünk szét, mint például a Galápagos-szigetek vagy a Burj Khalifa felhőkarcoló, hanem vasútállomásokon, repülőtereken és metróállomásokon is. Az új funkció sokak számára jöhet jól, hiszen karácsony környékén sokan útnak indulnak barátaikhoz, szeretteikhez, vagy csak egyszerűen kipihenni az éves fáradalmakat.

A metróállomásokon, vasútállomásokon és repülőtereken készített fotókat nyilván nem a Google széles körben ismert fotós autóival, hanem speciális, hátizsákba szerelt fotómasinákkal készítették – egyik korábbi hírünkben meg is mutattuk, hogyan néz ki egy ilyen szerkezet. A Street View Transit segítségével egyelőre 16 nemzetközi repülőtéren, több, mint 50 vasút- és metróállomáson, valamint egy hongkongi sífelvonó állomáson tehetünk virtuális sétát.

A szolgáltatás segítségével előre feltérképezhetjük az állomásokat, így könnyebb lesz eligazodni a helyszínen, amivel sok idegeskedést és sok időt lehet megspórolni.

Aki kedvet kapott a virtuális barangoláshoz, kattintson ide. A szolgáltatást Firefox vagy Chrome webböngészővel érdemes kipróbálni, ugyanis tesztünk szerint Internet Explorer 10 alatt nem jelenik meg az elérhető állomások listája (legalábbis a hír írásakor még ez volt a helyzet).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward