Már meg is dőlt az Ivy Bridge processzor-órajel világrekord

Ismét megdőlt az Ivy Bridge processzorok esetében az órajel világrekord, hála Andre Yangnak.

Már meg is dőlt az Ivy Bridge processzor-órajel világrekord

Az ASUS tuningmestere a méltán népszerű RoG Maximus V GENE névre hallgató, micro-ATX formátumú ASUS alaplap segítségével állította be a legfrissebb világrekordot. Ehhez az alaplaphoz több világrekord is fűződik, amelyekről korábban már beszámoltunk.

Ezúttal az említett alaplapon kívül egy Core i7-3770K-s Ivy Bridge processzor, némi folyékony nitrogén, valamint sok-sok türelem és egy kis szerencse kellett ahhoz, hogy a korábbi világrekord nyugdíjba vonuljon. Az új világrekord esetében külön ki kell emelni, hogy ezúttal mind a négy processzormag üzemelt, illetve a HyperThreading támogatás is aktív volt.

Az új rekordot 112,29 MHz-es BCLK órajel és 63-as szorzó segítségével sikerült elérni, a rendszerben tartózkodó 4 GB-nyi DDR3-as G.Skill memóriamodul pedig 2395,6 MHz-es effektív órajelen ketyegett. A processzor a CPU-Z szerint 1,92 voltos magfeszültséget kapott, a végeredmény pedig 7074,07 MHz lett – mostantól ez az új processzor-órajel világrekord Ivy Bridge kategóriában. Az eredmény hitelesítése itt tekinthető meg.

Vajon ez a rekord is olyan rövid ideig él majd, mint a korábbi, napokban bemutatott Ivy Bridge processzor-órajel világrekord? Meglátjuk, mindenesetre azt az elmúlt napok eseményei alapján megállapíthatjuk, hogy mostanában hatalmas a pörgés tuning fronton.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward