Shop menü

MÁR MATEMATIKÁT IS SZERETNE TANÍTANI A DUOLINGO

A nyelvtanulás révén globálisan ismerté vált alkalmazás új vizekre evez, hogy még több tudást legyen képes átadni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már matematikát is szeretne tanítani a Duolingo

Valószínűleg nincs olyan olvasónk, aki ne hallott volna még a Duolingóról – annak ellenére, hogy ez nem egy népszerű közösségi platform. A széles körben ismert és elismert szoftver kiváló lehetőséget tud biztosítani azoknak, akik szeretnének némi nyelvi alapot szerezni, vagy felelevenítenék a korábbi ismereteiket. Egészen komoly eredményeket el lehet ezzel érni, innentől pedig már nemcsak nyelvet tanít.

Bejelentette a Duolingo, hogy a továbbiakban már azoknak is nyújt tanulási lehetőséget, akik a matematikai képességeikre szeretnének valamelyest rágyúrni. Sokszor látunk olyat, hogy egy több milliárd dolláros értéket képviselő szoftverfejlesztő megpróbál kitörni a komfortzónájából, és bár a Duolingo már nagyon hosszú ideje van velünk, itt egészen eddig ilyenre nem volt példa. Az oktatás terepét persze most sem hagyja el a vállalat azzal, hogy a számtanba mélyül el.

Galéria megnyitása

Az évente megrendezésre kerülő Duocon eseményen jelentette be a Duolingo fejlesztője az újdonságot. Nem szerette volna keverni a dolgokat a vállalat, éppen ezért úgy döntött, hogy nem a nyelvtanulásra kihegyezett applikációba integrálja a matekos szekciót. Külön alkalmazást hoz létre az új feladatra, így a legtisztább. Egyszerűen Duolingo Math névre lett keresztelve a matematikai ismeretek elsajátítását segítő program.

Ez abból a szempontból némiképp merész húzás, hogy így lényegesen nehezebb lesz felhasználókat szerezni, persze minden bizonnyal megtalálja majd annak a módját a cég, hogy reklámozza a friss applikációját a Duolingo kliensen belül. Nem váratlan lépésről beszélünk egyébként most, ugyanis a cég már korábban jelezte, hogy dolgoznak egy új fejlesztésen, és azt is belebegtették, hogy matematika tanulására lesz alkalmas a program. Már tavaly augusztusban beszélt a cég erről a projektről.

Nem siette el a fejlesztés a Duolingo csapata, de az első beszámolók szerint tényleg egy remek programról van szó, ami az átlagfelhasználóknak még felnőtt fej mellett is képes feladni a leckét. De nem elsődlegesen arra szolgál, hogy a felnőttek próbálgassák a képességeiket benne. Jelenleg kettő „kurzus” található a matekos programban, és a tervek szerint ezt ugyanúgy bővítik majd idővel, mint a nyelvtanulós szoftvert.

Galéria megnyitása

Van egy oktatóanyag a fiataloknak, akik az általános iskola padját koptatják éppen, és van azért egy olyan rész is, ami az ismereteiket felfrissíteni kívánó felnőtteknek szól. Ebben elvileg már tényleg akadnak komolyabb feladványok is, viszont oktatásai szempontból inkább a fiataloknak szóló szekció az, amire nagyobb odafigyelést fordított a vállalat a feladatok összeállításakor. A felnőtteknek szóló részen egy bonyolultabb feladat hamar meg tudja akasztani az embert, és nem nagyon van fogódzkodó a megoldáshoz.

Ha minden jól megy, akkor idővel rengeteg kurzus lehet majd itt, különböző korosztályok számára. A matematikánál nagyon sok múlik azon, hogy az adott felhasználó milyen oktatási szinteken van már túl. A felnőttekre a Duolingo Math egészen bonyolult számítási feladatokat is ráborít a beszámolók szerint, de aki nem foglalkozik aktívan a számtannal, az bizony hamar elveszhet a feladatok erdejében.

Galéria megnyitása

Sajnos a Androidon egyelőre nem üzemel a Duolingo Math, kizárólag Apple eszközökön lehet kipróbálni, iOS és iPadOS rendszerű készülékekre telepíthető. Viszont eleve csak béta van jelenleg, szóval tesztelni lehet az applikációt. Arról nem beszélt a Duolingo, hogy a végleges verzió megjelenésre mikorra esedékes.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére