Már Kínában is készül Gorilla Glass

A strapabíró üvegbevonatot eddig csak az Amerikai Egyesült Államokban gyártotta a Corning, ami plusz költséget jelentett a vásárlóiknak, hiszen a legtöbb eszközt Kínában szerelik össze.

Már Kínában is készül Gorilla Glass

Napjainkban rengeteg okostelefon és táblagép alkalmazza a Corning Gorilla Glass névre hallgató üvegrétegét, amely karc- és ütésállóvá teszi a vele felszerelt eszközök érintőkijelzőjét. A Gorilla Glass a táblák és az okostelefonok mellett egyébként már néhány noteszgépen is megjelent, ami jól mutatja népszerűségét.

A Gorilla Glass üvegréteget a vállalat eddig az Amerikai Egyesült Államok területéről szállíttatta Kínába, ahol a táblák, okostelefonok és noteszgépek nagy részének összeszerelését végzik. Ez, vagyis a szállítás természetesen megnövelte a Gorilla Glass előállítási költségeit, így a Corning illetékesei úgy döntöttek, ideje gyárat nyitni Kínában. Az új üzem Peking ipari területén található.

A fejlesztéssel kapcsolatos terveket 2010-ben jelentette be a gyártó: ekkoriban 800 millió dolláros befektetésről döntöttek a cég illetékesei, amit új LCD üvegréteg-gyár építésére kívántak fordítani. A befektetéshez támogatókat is talált a cég, méghozzá a helyi önkormányzat, illetve egyéb helyi hivatalok személyében. A gyár végül Peking technológiai fejlesztésekért felelős térségben épült fel, méghozzá a digitális TV ipari parkban. Az új üzemegység azért is jön különösen jól, mert közel van a Corning LCD panel gyártó partnereinek üzemeihez, ez pedig a korábbinál sokkal hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé a közös érdekű projektek esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward