Már készülnek a Google saját okosórái is?

2017 elején jöhet a Google saját márkás karóra párosa, mégpedig a friss operációs rendszerrel felszerelve.

Már készülnek a Google saját okosórái is?

Friss információk szerint a Google nemcsak a referencia okostelefonok fejlesztését vehette a saját kezébe, hanem már a friss Android Wear operációs rendszert használó okosórán is a keresőóriás szakemberei dolgozhatnak. Ha a hírek igazak, akkor kettő modellel lehet számolni, melyek 2017 első negyedévében kerülhetnek bevetésre.

Az első pletykák még júliusban merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a Google okosórával állhat elő, most pedig a kiszivárogtatásairól elhíresült Evan Blass, vagy ismertebb „nevén” @evleaks hozott nyilvánosságra olyan információt, miszerint a keresőóriás viselhető terméket fog kereskedelmi forgalomba hozni. Az újdonságok állítólag az Angelfish és a Swordfish fejlesztési neveken futnak a Google berkeiben. Evan Blass arra utaló információt posztolt a Twitter-csatornáján, hogy valamikor a következő év elején hullhat majd le a lepel a készülékekről. A Google valószínűleg ezekkel az okosórákkal fogja bevetésre küldeni az Android Wear 2.0-s kiadását, ami igazából már eléggé megvárakoztatta a nagyközönséget. Sokan arra számítottak, hogy a friss Wear variáns el fog készülni még idén, és titkon többen is arra számítottak, hogy ez is debütál a Pixel és Pixel XL modellek, valamint az Android 7.1 operációs rendszer mellett, de nem így lett.

Mit lehet tudni vagy sejteni az érkező termékekről? A korábbi információk szerint az Angelfish és a Swordfish eltérő méretű lesz, az egyik a hölgyeknek, a másik pedig az uraknak szólhat majd. Az Angelfish modell állítólag 43,5 milliméteres kijelzőmérettel jön, és 14 milliméterre emelkedik majd ki a síkjából. Ez a szerkezet támogathatja a GPS-es helymeghatározást, sőt mi több, még 4G LTE hálózati modem is lehet a kelléktárában, az pedig már szinte magától értetődő, hogy kerülhet bele pulzusmérő egység is. Mindezeknek köszönhetően kiváló társ lehet a sportolók számára. A korai elmondások alapján három gombbal az oldalán érkezhet az Angelfish, éppen, mint például az LG Watch Urbane LTE.

A Swordfish ezzel ellentétben csak egyetlen gombbal az oldalán jöhet. Ez az okosóra már egy vékonyabb keretek közé szorított, 42 milliméteres kijelzőnek adhat otthont, és mindössze 10,6 mm vastag lesz, szóval sokkal kevésbé fog „bumszli” hatást kelteni a csuklóra szegezve. Az Android Police által közzétett képeken jól látszik az is, hogy az Angelfish sokkal karakteresebb megjelenéssel bír, mint a Swordfish, melyet mindenfelé finoman eldolgozott, lekerekített élek határolnak. Az előbbi modell inkább sötétebb tónusokban ölthet testet, míg az utóbbinál már a rózsaarany is előkerülhet. Arról egyelőre nem esett szó, hogy milyen képességekkel rendelkeznek majd az eszközök, de nagy valószínűséggel integrálva lesz bennük a Google friss digitális asszisztens szolgáltatása, az Android Assistant. Ez igazán sokrétű hangalapú utasításokat is tud már kezelni, és a mögötte álló rendszernek hála folyamatosan tanulva képes fejleszteni önmagát is.

Ki készítheti ezeket, ha tényleg a Google tervezéseiről van szó? A gyártó megválasztása a Google Pixel és Pixel XL okostelefonok esetében, nem volt egyszerű menet. A Google a Huawei-nek szerette volna adni a feladatok, a kínai alakulat viszont nem kért a megtiszteltetésből azért, mert nem szerette volna, hogy lemaradjon az eszközről a márkajelzése, ezért végül a HTC-re esett a keresőóriás választása. Érdekesség, hogy ha a Google Pixeleket a Huawei csinálta volna meg, akkor bizony már az okosórák is készülhettek volna akár ugyanott is. Hogy kit szemelhet ki végül erre a feladatra a Google? Nos, ezt egyelőre nem tudjuk megmondani, de nem lenne meglepő, ha az LG lenne a befutó, az LG ugyanis nagyon szorosan dolgozik együtt a Google szakembereivel az Android Wear esetében annak 2014-es megjelenése óta.

Persze kár ennyire előre rohanni, mivel még egy kicsit odébb van a készülékek rajtja, már ha igaznak bizonyulnak a Blass és az Android Police által megszellőztetett információk. Reméljük azonban, hogy hallunk még ezekről a szerkezetekről a következő hetekben, hónapokban, a megjelenésük előtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward