Már hivatalos: októberben jön a Windows 8

Most már hivatalos az, amit a korábbi pletykákból csak sejthettünk: októberben érkezik a Windows 8.

Már hivatalos: októberben jön a Windows 8

A Microsoft kommunikációs menedzsere, Brandon LeBlanc az AFP kérdésére elmondta, a vállalat a Windows 8 gyártásra kész változatát (RTM – Ready To Manufacture) már augusztus első hetére elkészíti, így az új operációs rendszer október vége felé a boltok polcaira kerülhet. Az RTM változat egyébként funkcionalitását és szolgáltatásait tekintve egy kész operációs rendszert jelent, amely szükség esetén már csak apró javításokon eshet át.

A fentiek alapján a Windows 8 a Windows XP és a Windows 7 gyakorlatát követi, már ami a megjelenés időzítését illeti: előbbi 2001 október 25-én, míg utóbbi 2009 október 22-én jelent meg hivatalosan. A Windows Vista esetében teljesen eltérő gyakorlatot alkalmaztak a cég emberei, ugyanis utóbbi operációs rendszer 2007 januárjának végén indult hódító útjára.

Akiket érdekel az új operációs rendszer, már régóta kipróbálhatják azt, például a legutóbbi kiadás, a Release Preview segítségével. Ezt a változatot tesztelési, illetve kipróbálási jelleggel egészen 2013 januárjáig lehet majd használni.

A Windows 8-ra történő váltást több akcióval is segíti a Microsoft. Egyrészt a jogtiszta Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszert használók számára 39,99 dollárért cserébe elérhető lesz a Windows 8 Pro kiadása. Másrészt a június másodika után komplett, Windows 7 operációs rendszerrel ellátott konfigurációt vásárlóknak lehetőségük lesz kedvezményesen Windows 8-ra frissíteni – ez az akciós frissítés14,99 dollárba fog kerülni és természetesen Magyarországon is elérhető lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward