Már HD videó és 360 fokos fotó is megosztható Messengeren

A Facebook ezekkel az újításokkal még több ember szemében teheti vonzóvá a Messenger használatát.

Már HD videó és 360 fokos fotó is megosztható Messengeren

A Facebook Messenger előszeretettel tömöríti a multimédiás tartalmakat, de a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy emelje a megosztható tartalmak minőségét. A fényképeknél tavaly novemberben tornászta fentebb a maximális felbontást (4K-ra) a vállalat, most pedig a megosztott videók kerültek terítékre. Emellett pedig a fényképezés tekintetében is megjelent egy új lehetőség az üzenetküldőben.

HD videózás

A Messengerben a mozgóképfelvételek megosztása eddig legfeljebb 480p-s felbontáson történhetett, a mostani fejlesztések nyomán viszont végre már megjelent a HD lehetőség is. A fejlesztők túl nagyot nem ugrottak előre, mindössze 720p-re emelkedett a korlátozás, de kétségtelenül látható eredménye lesz ennek. HD videókat többféleképpen lehet majd megosztani. Küldhetnek nagyfelbontású felvételeket a felhasználók az okostelefonjukon tárolt tartalmak közül, a hírfolyamról, és akár egy másik beszélgetésből is. (A vállalat nem tér ki rá, de a beépített kamerával felvehető, legfeljebb 15 másodperces videók még nem HD-ban rögzülnek, talán ennek is eljön majd az ideje.)

Galéria megnyitása

A Messenger fejlesztői szerencsére gondoltak arra is, hogy nem célszerű a HD videókat kötelezően HD minőségben lejátszani, hiszen az adatforgalom szempontjából ez fájó lehet mobilinternet-kapcsolatnál. Szóval a magasabb minőségű mozgóképfelvételek SD-ben fognak indulni, és a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő kapcsolóval lehet majd HD-re váltani. A videók könnyedén kitehetőek teljes képernyőre, és a 720p-s felbontás esetében már nem kell azzal számolni, hogy borzalmasan lesz a minőség nagyobb méretben.

360 fokos fényképek

A 360 fokos képek immerzív élményt nyújtanak, és ebben mostantól a Messenger felhasználók is részesülhetnek. Egyetlen gömbpanorámát elég lesz elküldeni a felhasználónak a beszélgető partnerének, aki így teljesen körülnézhet például egy meghódított tájon, egy múzeumi helységben, egy műemlék körül vagy akár egy étteremben. A fejlesztők gondoskodtak arról, hogy a felhasználók azonnal lássák, ha 360 fokos fotót kaptak. A gömbpanorámáknál a jobb oldalon megjelenik a szokásos jelzés, a megnyitást követően pedig már egy tájolást szemléltető ikon tűnik fel, és ki is írja az alkalmazás, hogy körbe lehet forgatni a képet érintéssel vagy akár a készülék mozgatásával, mert tudja használni a telefonba épített giroszkópot.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a HD videózáshoz hasonlóan a 360 fokos képek megosztásánál sem bővült új funkcióval a beépített kamera, szóval készíteni nem lehet a Messengerben ilyen fotókat, csak meg lehet osztani más kameraalkalmazásokkal (esetleg kapcsolódó eszközökkel) létrehozott gömbpanorámákat. A Messenger Lite esetében erről le kell mondani, ott sima képként jelennek meg ezek a felvételek, a Messenger.com-on viszont megtekinthetőek a különleges fotók.

A Facebook Messengert érintő kettő újításból egyelőre csak az egyiket kapta meg az összes felhasználó, a másiknál regionális korlátozás van. A 360 fokos panorámaképek készítésének a lehetősége az, amit az applikáció frissítését követően bárki kipróbálhat iOS-t vagy Android operációs rendszert futtató okostelefonon és személyi számítógépen. A HD videók megosztásának lehetősége pedig egyelőre Ausztráliára, Belgiumra, Kanadára, Dániára, Finnországra, Franciaországra, Hongkongra, Japánra, Hollandiára, Norvégiára, Romániára, Szingapúrra, Dél-Koreára, Svédországra, Svájcra, Tajvanra, az Egyesült Királyságra és az Egyesült Államokra korlátozódik – a platformokat tekintve itt sem tesz különbséget a vállalat. Magyarország még hiányzik a sorból, de remélhetőleg a második körben már ebből a fejlesztésből is részesülhet hazánk.

Messenger: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward