Már gyártásban a Samsung 5G hálózati modeme

A vállalat egy komplex egységgel állt elő, amihez házon belül biztosít minden szükséges komponenst is.

Már gyártásban a Samsung 5G hálózati modeme

A Samsung még tavaly augusztusban jelentette be az első 5G hálózati modemét, az Exynos Modem 5100-at, most pedig arról számolt be a vállalat, hogy már elkezdődött ennek a megoldásnak a tömeggyártása. Ezen felül pedig arra is fény derült, hogy milyen egyéb alkotóelemeket tervezett ehhez a dél-koreai osztag.

A Exynos Modem 5100-ról azt kell tudni, hogy ez egy multi-modusú hálózati egység, ami egymagában képes biztosítani a 2G GSM/CDMA, a 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, a 4G LTE, valamint az 5G támogatást is, szóval ennek a bevetése mellett nincs szükség kiegészítő modemre, mint a Snapdragon X50 esetében, az ugyanis kizárólag az 5G-re koncentrál. Fontos azt is elmondani erről a megoldásról, hogy az 5G esetében biztosítja a 6 GHz-es alatti, valamint a milliméteres hullámok frekvenciatartományának a támogatását is. Azokat a készülékeket, amiket a Samsung az Exynos Modem 5100-zal tervez felszerelni, világszerte szinte bárhol be lehet majd vetni a kiváló hálózati képességeinek köszönhetően. (Hasonlóan rugalmas, kész megoldással csak a Huawei rendelkezik, de már a Qualcomm fejlesztése is útban van, és az év második felére a tervek szerint hozzáférhető lesz.)

Galéria megnyitása

A Samsung a modem tömeggyártásának a megkezdése mellett arról is beszámolt, hogy az Exynos Modem 5100 az Exynos RF 5500 és az Exynos SM 5800 társaságában fog bevetésre kerülni. Az Exynos 5500 egy olyan rádiófrekvenciás egység, ami az Exynos Modem 5100-hoz igazítva, egyetlen chipben nyújt támogatást a régi és az új megoldások számára, és ezzel kiváló flexibilitást biztosít az 5G-s okostelefonok tervezői részére. Annak érdekében, hogy ez a komponens ne jelentsen szűk keresztmetszetet, egyebek mellett 4x4 MIMO antenna bevetését, és 256 QAM támogatást biztosít. Az Exynos RF 5500 közbenjárásának hála maximális teljesítmény mellett száguldhatnak majd az adatok a mobilok és az 5G hálózatok között. Az Exynos SM 5800 pedig az alacsony fogyasztásról gondoskodik, és képes biztosítani envelope-tracking funkciós akár 100 MHz-es sávon is. A Samsung elmondása szerint ez az egység képes dinamikusan adagolni a feszültséget, és csak ezzel 30 százaléknyi energiát takaríthat meg.

Galéria megnyitása

Az Samsung saját fejlesztésű 5G hálózati modemje nem meglepő módon a vállalat saját okostelefonjában kerül először bevetésre. Hivatalosan a dél-koreai alakulat nem emelte ki, de a Galaxy S10 5G szinte biztosan ezt is alkalmazza az Exynos 9820-szal a Qualcomm Snapdragon 855 és a Snapdragon X50 kombinációja mellett. A cég a hivatalos közleményében az újdonság érkezése mellett azt is elmondta, hogy a továbbiakban még több innovatív megoldással szándékozik előrukkolni a mobil kommunikációs technológiák terén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap