Már elérhető az ultragyors internet

Már elérhető az ultragyors internet

Már több mint egymillió háztartásban érhető el a UPC Magyarország Kft. július elején elindított új generációs ultragyors internet-hozzáférési szolgáltatása. A másodpercenként akár 120 megabites letöltési sebességet biztosító Fiber Power-csomagok a UPC internetszolgáltatással lefedett területeinek mintegy 95 százalékán vehetők igénybe.

A hűségszerződéssel kínált kedvezményes konstrukciók keretében négy csomag érhető el, a 15 Mbps-os hozzáférést jelentő csomag havi 4750, míg a legnagyobb, 120 Mbps szolgáltatás havi 9000 forintért érhető el. A legnagyobb adatforgalmi sebességet biztosító csomag előfizetői egy dvd-nyi (4,7 GB) adatot a rendelkezésre álló sávszélesség maximális kihasználása esetén akár hat perc alatt tölthetnek le számítógépükre.

A szolgáltatás paradicsomi helyzetet teremt a letöltők számára, azonban a helyzet pikantériája, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a közelmúltban elmarasztalta a UPC-t, miután egyes előfizetői arra panaszkodtak, hogy a szolgáltató egyoldalúan korlátozta az internet-előfizetők hozzáférését. A UPC vitatja az NHH döntését, mondván: nem szankcióról van szó, hanem az internethálózat egészét érintő forgalommenedzselési beavatkozásról, amelynek célja a hálózat optimális működésének fenntartása. Ennek kapcsán Szűcs László, a UPC Magyarország szóvivője a Napinak hangsúlyozta: a jelenlegi technológia nem alkalmas az egyes felhasználók adatforgalmának figyelésére vagy szűrésére. Egyes hálózati csomópontokon történt korlátozás, ami több, fájlcserélő alkalmazást használó előfizetőt is érintett. A UPC egy valamennyi internetszolgáltató által aláírt nemzetközi egyezményre hivatkozva szabályozza a hálózati forgalmat, s a real-time alkalmazások prioritása miatt a kevésbé késleltetésérzékeny internetes tevékenységeket kiszolgáló hálózati elemeket - nem az egyes előfizetők, hanem a hálózat szintjén - átmenetileg korlátozhatja. A UPC az NHH döntése ellen fellebbezést nyújtott be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward