Már csak ma lehet ingyen Windows 10-re váltani

A Microsoft egy évig tartó akciója ma véget ér, így aki az utolsó pillanatra hagyta a frissítést, ne habozzon tovább. A Microsoft telepítő készítésében is segít.

Már csak ma lehet ingyen Windows 10-re váltani

A Microsoft korábban komoly meglepetést okozott azzal, hogy bejelentette, legális Windows 7-es, Windows 8-as és Windows 8.1-es operációs rendszerekről ingyenesen lehet Windows 10-re váltani, az ajánlat azonban csak a Windows 10 megjelenésétől számított egy évig él. A cég annak érdekében, hogy elérje célját, miszerint rövid időn belül több, mint egymilliárd eszközön fusson a Windows 10 valamely kiadása, meglehetősen agresszíven gyakorlatot folytatott a Windows 10 ingyenes frissítésként történő terjesztése során.

Ezt az „erőszakosságot” sokan kifogásolták, sőt, egy Windows 7 tulajdonosnál annyira elszakadt a cérna, hogy perbe is fogta a Microsoftot, a pert pedig megnyerte, így kártérítéshez jutott. Az eset után a Microsoft kevésbé agresszíven, jól látható választási lehetőségeket hagyva folytatta a terjesztést, ám ma a korábban beharangozott egy éves időszak végére értünk, így a Windows 10 ingyenes frissítés formájában már csak ma érhető el – holnaptól már fizetős lesz az átállás.

Ma már barátságosabban, teljes képernyőn zajlik az értesítés

Aki eddig hezitált, ma már döntésre kell vinnie a dolgot, ugyanis már csak néhány óra maradt az akcióból. Aki él a Windows 10 frissítés lehetőségével, de mégsem tetszik neki az új operációs rendszer, a Microsoft szabályzata szerint 30 napon belül bármikor visszaválthat a korábbi Windows kiadásra.

A Windows 10 frissítés formájában a Windows 7-es és Windows 8.1-es operációs rendszerek tálcán megjelenő segédprogramon keresztül szerezhető be, letöltéséhez azonban a hivatalos weboldalra is el lehet látogatni, ami itt található. Ugyanitt USB vagy DVD alapú Windows 10 telepítő készítéséhez is olvasható némi segítség, természetesen magyarul – ha frissítés helyett inkább tiszta telepítéssel próbálkoznánk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward