Már cicákon is működik a Snapchat Lenses (de tényleg)

Ősz van, ne nézzen senki a naptárra.

Már cicákon is működik a Snapchat Lenses (de tényleg)

A Snapchat mindig tud meglepő fejlesztésekkel szolgálni, ezúttal például olyan szűrőkkel rukkolt elő a Lenses funkció keretében, amik már a macskákon is működnek. A Cat Lenses révén a felhasználók nemcsak magukat, hanem a szőrös kedvencüket is vicces helyzetekbe hozhatják.

A Snapchat felhasználói alkalmazhatják majd a macskákra szabott szűrőket kizárólag a háziállaton, de akár párban is az előlapi kamera munkára fogásával. Ebben az esetben a cicára hasonló szűrőt aggat a rendszer, mint a gazdájára – illetve vannak ellentétpárok is, például ördög és angyal. Ha április elseje lenne a naptárban, akkor szinte biztosak lennénk benne, hogy csak poénból hozta létre a Cat Lenses-t a Snapchat, de nem erről van szó, ez egy teljesen komoly újítása a vállalatnak. És igazából semmi kétségünk nincs afelől, hogy az emberek örömmel fogják gyártani a macskájukkal együtt létrehozott és „feltuningolt” szelfiket. Az új lencsét szinte ugyanúgy lehet kiválasztani, mint az eddigit, az elkészült felvételeket pedig a felhasználók pillanatok alatt megoszthatják majd a követőikkel.

Galéria megnyitása

A funkció technikai hátteréről hivatalosan semmit nem lehet tudni, de az egyértelmű, hogy a rendszer nem teljesen úgy képes felismerni a macskák arcát, mint az emberekét, ugyanis a szűrő animálásakor a felhasználó mozgását veszi alapul. Tehát a csókos lencsénél a macska ajkai ugyanúgy mozognak, mint a gazdájáé, és a pislogás is tükrözéssel történik. A TechCrunch vélekedése szerint a korábban megalkotott objektumfelismerőt használhatja a filternél a Snapchat, ami értelemszerűen a macskák arcát ismeri fel a kamera képén keresztül.

A Snapchat elmondása alapján naponta 70 millió felhasználó alkalmazza a Lenses funkciót, és átlagosan 3 percig szórakoznak vele az emberek, szóval összesen naponta 400 évet töltenek a vicces szűrőkkel, ami döbbenetesen sok idő. Ettől kezdve pedig, hogy már a macskákkal is működik ez a funkció, valószínűleg még többen és tovább fognak a szűrőkkel játszani. (És mivel az Instagram előszeretettel vesz át újításokat a Snapchattől, hogy borsot törjön az orra alá, nem lennénk meglepve, ha hamarosan már a legnagyobb közösségi képmegosztónál is lehetne különböző maszkokat aggatni a házi kedvencekre.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap