Már az iPhone-okon is élvezhetőek a HDR YouTube videók

Már az iPhone-okon is élvezhetőek a HDR YouTube videók

Az iPhone X az Apple első olyan okostelefonja, ami már a kijelző szintjén is támogatja a HDR tartalmak megjelenítését. Viszont HDR videót nagyon nehezen lehet találni a mobilokon. Eddig szinte csak a Netflix volt az, ami HDR anyagokat szállított az iPhone X tulajdonosok számára, ez azonban most megváltozott.

A YouTube minden különösebb hírverés nélkül elindította a HDR támogatást az Apple jubileumi okostelefonjánál és más készülékeinél is, ennek köszönhetően mostantól sokkal több videónál tehetik majd próbára a felhasználók a megnövelt dinamikatartomány előnyeit. Az iPhone 8 és 8 Plus is kapott HDR opciót, de ezek csak szoftveres eljárások bevetésével tudják a HDR-t, szóval az iPhone X az, ahol teljes pompájában jelenhetnek meg a HDR YouTube videók a Super Retina OLED panel révén. Az ilyen felvételeknél több részletet figyelhetnek majd meg az emberek jobb színvilág mellett. A YouTube legmagasabb mindőségi opciója az Apple mobiljain így már az 1080p60 HDR, a Quad HD és 4K felbontásokra továbbra is várni kell.

Galéria megnyitása

Az iPhone 8 és a 8 Plus mellett egyébként az iPad Pro táblagépeknél is van szoftveres HDR opció, de több szaklap is arra lett figyelmes, hogy a YouTube alkalmazása ezeknél az eszközöknél a frissítést követően sem jeleníti meg a HDR-t. Elképzelhető, hogy a vállalat hamarosan ezt is pótolni fogja.

A fejlesztők egyébként ezen a téren egy kicsit hátrányban részesítették az iOS-t, ugyanis az androidos eszközök körében már egy ideje elérhető a HDR opció. Egyebek mellett az LG V30, a Sony Xperia XZ Premium és a Samsung Galaxy S8 is régóta képes megeleveníteni a HDR-ben feltöltött képsorokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap