Már Assistant támogatást is nyújt a Xiaomi Mi Box S

A Xiaomi lejátszója remek funkcionalitással szolgál, és az ára is elfogadható szinten mozog, így sokaknak lesz ideális választás.

Már Assistant támogatást is nyújt a Xiaomi Mi Box S

A Xiaomi az év elején indította el Kínából a Mi Box 4-et, most pedig a Mi Box S modellel ismerkedhetünk meg, ami egy sor Google szolgáltatást felvonultatva kerül bevetésre. Az újdonság extra lehetőségeknek sincs híján azon túl, hogy szinte minden igényt kiszolgáló multimédiás lehetőségeket nyújt.

A Xiaomi Mi Box S egy olyan streaming eszköz lett, ami az elődjéhez hasonlóan képes akár Ultra HD (4K) videókat is lejátszani, és megfelelő formátum esetén még a 60 FPS-es sebességű felvételekkel is boldogul. Támogatja a készülék a HDR anyagokat is, de megemlítendő, hogy csak HDR10 van, Dolby Vision nincs. A szerkezet nem különösebben válogatós, lejátsza a VP9, a H.265, a H.264, az MPEG1/2/4, a VC-1, és a Real 8/9/10 kódolásokat is, valamint boldogul a Dolby Digital Plus és a DTS hangzással – a Dolby Atmos viszont már hiányzik.

Galéria megnyitása

A Mi Box S az Android TV platformot alkalmazza, és annak is az Android 8.1 alapokra épülő kiadását vonultatja fel. A Google jelenléte kulcsfontosságú ebben az esetben. A lejátszó már fel van vértezve a Google Assistant támogatással és részét képezi a repertoárjának a Chromecast is, így rengeteg forrásból lehet rá egyszerűen átjátszani tartalmakat. Okostelefonról ráadásul ennek köszönhetően úgy lehet továbbítani a videókat, hogy közben a mobilon zavartalanul lehet például hívásokat bonyolítani is. A Google Assistant közbenjárásával nagyon sok feladatot lehet néhány parancs kiadásával elintézni; megbízható partner, ha interneten kell keresni, amikor be kell állítani az ébresztőt, esetleg naptárbejegyzést kell felvenni, vagy akár olyan esetben is, mikor az okosotthonban található kapcsolódó elektronikai eszközöket kell vezérelni, így például a lámpát vagy a termosztátot.

A Xiaomi Mi Box S távkapcsolója a korábbihoz mérten több új gombot is felvonultat. Közvetlen elérés van itt az élő tévéadáshoz, valamint a Netflix is egyetlen mozdulattal férhető hozzá, de ami ezeknél érdekesebb, hogy a Google Assistant számára is van egy dedikált kezelőszerv. A távirányítóba ágyazott mikrofonon keresztül kényelmesen lehet hangutasításokat kiadni akár nagyobb távolságból is.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mi Box S lelkét az Amlogic S905X rendszerchip jelenti. Ez nem egy új lapka már, de minden helyzetben képes lesz megfelelően ellátni a feladatát a négy darab Cortex-A53 processzormaggal és az ARM Mali-450 grafikus vezérlővel. A készülék 2 GB-nyi rendszermemóriával lett felszerelve, a beépített adattárolója pedig 8 GB-os kapacitással szolgál. A szerkezet vezeték nélküli kapcsolati képességeit a Bluetooth 4.2 modul, valamint a 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak is megfelelő Wi-Fi adja, ami kétsávos üzemre képes. Magán a „dobozon” található egy HDMI 2.0a csatlakozó, amire értelemszerűen a külső megjelenítő kapcsolódik, és van rajta USB 2.0 aljzat is (pendrive-nak vagy külső merevlemeznek). A négyzetes kialakítású eszköz egyáltalán nem foglal nagy helyet, 95,25 milliméteresek az oldalai és 16,7 milliméterre emelkedik ki a síkból, miközben 147 grammot nyom.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mi Box S már előrendelhető, a szállítása október 19-én indul, a boltokban pedig november elején fog felbukkanni. A készülékért mindössze 60 dollárt kell kifizetni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap