Már androidos appokat is meg lehet majd osztani a közelben levő mobilokkal

A Google folyamatosan fejleszti a Közeli megosztás funkciót, ami most újabb funkcióval bővül.

Már androidos appokat is meg lehet majd osztani a közelben levő mobilokkal

A Közeli megosztással komoly tervei vannak a jövőben a Google-nek. Ezzel a lehetőséggel tenné kényelmesebbé a felhasználók életét a vállalat napjainkban, amikor az emberek lényegében szinte mindent szeretnének megosztani a közösségükön belül.

Tavaly jelentette be a Google a Nearby Share, vagyis Közeli megosztás funkciót. Ez eredetileg úgy vonult be a köztudatba, hogy az egymás mellé tartott okostelefonok között lehet vele átküldeni dokumentumokat, képeket vagy más fájlokat. Hasonló technológia már eddig is volt, szóval ebben nincsen lényegében nagy újdonság, a változás a színfalak mögött rejlik, de most nekünk ez nem számít.

Ezúttal azzal került be a hírekbe a Közeli megosztás, hogy már egy olyan lehetőséget is biztosít, ami eddig egyáltalán nem volt megszokott. Az Android rendszerű okostelefonok között ezt a fejlesztést használva lehet majd alkalmazásokat átadni a különböző eszközök között, és a frissítések is megoszthatóak lesznek ilyen módon. Persze az új funkció továbbra is a Google Play Áruházon keresztül megy majd, szóval ezt nem lehet átlépni. A Google Play azért is szükséges, mert így garantálható a biztonság.

Galéria megnyitása

Ha valaki szeretne megosztani egy általa nagyon kedvelt programot vagy szükségesnek vélt szoftvert a közelében lévő emberrel, akkor ezt úgy teheti meg, hogy elindítja a Play Áruház szolgáltatást, és a megfelelő helyre navigál. Az appon belül meg kell nyitni az oldalsávot, ahonnan elérhető a Saját alkalmazások és játékok menüpont. Ez tartalmazza az ember összes programját, amikor éppen használ és amiket korábban telepített. Itt felül el kell navigálni a Megosztás fülre, és itt található a Küldés és a Fogadás opció egyaránt.

Galéria megnyitása

A közeli felhasználóknak ki kell választania a betöltött szerepkörüket, a megosztónak a Küldést, a fogadónak pedig értelemszerűen a Fogadást. A küldőnek ki kell keresnie az appkönyvtárából az adott szoftvert. Egyszerre akár több alkalmazásnak a küldésére is van itt lehetősége az embereknek. A küldés gomb megnyomását követően kiválasztható a közeli címzett. A fogadó szerepben levő eszközön lehet majd látni a készülék nevét, ez alapján lehet majd pontosan beazonosítani a célt az átvitel során. Végül kóddal is hitelesíteni kell a kapcsolatot.

Galéria megnyitása

A Közeli megosztást használva nemcsak egy-egy programot tudnak egymás között megosztani a barátok, ismerősök, közel álló emberek. Egy újonnan beüzemelt okostelefonokra például azonnal átküldhető az összes olyan program, amire kezdetben szükség lehet, nem kell ezeknek a beszerzésével egyenként vesződni. És nem utolsó szempont, hogy ehhez nem kell internetkapcsolat, megbízható hálózat hiányban is lehet ezt használva appokat továbbítani mások számára.

Ez csak olyan appokkal nem fog menni, amiket meg kell vásárolni és/vagy külső forrásból lettek telepítve az okostelefonra – esetlegesen nem érhető el a nagyközönségnek, tehát valamilyen fejlesztés alatt álló megoldás. Ez a fejlesztés mindenkinek elérhető, akinek a készülékén legalább a Google Play Áruház 24-es kiadása található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap