Már a Google Duo is idomul az Android 10-hez

A sötét mód, ami nemcsak a szemet, hanem az akkut is kíméli, ezt a programot is elérte.

Már a Google Duo is idomul az Android 10-hez

A Google alkalmazásai folyamatosan kapják a jól optimalizált sötét módot, lassan már a vállalat össze applikációjában biztosított lesz ez. Most a Google Duo grafikus felhasználói felülete kapott egy olyan jól átgondolt fekete témát, ami automatikusan is képes lesz munkába állni az adott készülék.

Az elmúlt években több kommunikációs alkalmazást is „elfogyasztott ” a Google, de a Duo kitart, sőt mi több, ez a megoldás egyre mélyebben van integrálva az Androidba. A videocsevegésekre kihegyezett szolgáltatás már rögtön a tárcsázóból is elérhető, egyebek mellett ezzel is próbálja az embereket rávezetni a használatára a Google. Arról nincsenek információink, hogy mekkora aktív bázissal rendelkezik éppen a Duo, de az biztos, hogy a fejlesztése megállás nélkül zajlik. Ezt követően a sötét mód révén már tökéletesen fog passzolni az Android 10 operációs rendszerhez, aminek az egyik nagy újítása a globális sötét mód bevezetése.

Galéria megnyitása

Mint minden ilyen fekete téma esetében, a Google szakemberei itt sem egyszerűen natív színeket használnak, mert az nem ideális, bántó lehetne a szem számára. A Google Duo sötét módja úgy lett kidolgozva, hogy a fekete háttér mellett is minden jól olvasható, de ne zavaró legyen a felületen, és az alkalmazott színek többnyire maradtak, csak azoknak is egy módosított árnyalatához nyúlt a vállalat, ami jobban passzol a fekete-szürke alaphoz.

A videohívásokra kihegyezett szolgáltatásnak a beállításaiban lehet megtalálni a sötét mód kapcsolóját, ez alapértelmezetten az operációs rendszer felületéhez fog igazodni, ami azt jelenti, hogy amikor a sötét mód be lesz kapcsolva, akkor sötét lesz a Duo is, ha pedig ezt kikapcsolja az ember, akkor ez a program is kivilágosodik. A felhasználó viszont dönthet úgy, hogy manuálisan sötétre vagy világosra állítja a felületet, és ilyenkor abban az esetben is megőrzi a felhasználó által kiválasztott konfigurációt az eszköz, ha az Androidban változnak a módok.

Galéria megnyitása

A sötét mód esetében a vállalatok általában azt szokták kiemelni, hogy ennek köszönhetően az alkalmazások jobban kímélik az emberek szemét adott fényviszonyok mellett. Viszont az is fontos ennél, hogy a szerkezetek fogyasztása is csökkenhet, ha a képernyő nagyobb felületen fekete. Persze ez csak az OLED megjelenítős készülékekre vonatkozik, az LCD panellel ellátottaknál nincs nagy különbség a fogyasztás szempontjából a sötét és a világos grafikus felületek között.

A Google Duónak most érkezett a 63-as kiadása, éppen ezért egy pillanatra úgy tűnhet, mintha ez az újítás annak a részét képezné, de nem erről van szó. A keresőóriás a szerveroldalon aktiválja a fejlesztést. Tehát a sötét mód nem mindenkinél egyszerre tűnik majd fel, de a következő napokban, hetekben, minden érintettnél elérhetővé válik.

Goole Duo: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap