Már a filmek is elérhetőek nálunk a Play Store-ból

A Google a magyar vásárlók számára is elérhetővé tette a filmes piacterét.

Már a filmek is elérhetőek nálunk a Play Store-ból

A Google a Play Store révén már rengeteg különböző tartalommal szolgál a felhasználóknak, azonban ezek egy része nem minden régióban érhető. Magyarországon például az alkalmazások mellett csak a zenék, valamint az könyvek voltak elérhetőek, de most bővül a kínálat.

A Google Play Filmek menüpont korábban már 70 országból várta a látogatókat, és mostantól nekünk sem kell nélkülözni ezt a szekciót. Immáron filmeket is vásárolhatnak a hazai felhasználók a Google-től, illetve nem feltétlenül kell megvételről beszélni, ugyanis sok esetben kölcsönzési lehetőséggel is szolgál a rendszer. A felvételek nyolc kategória szerint vannak szortírozva, de lehet böngészni a legnépszerűbb és a legújabb indulók listáját is, vagy akár a filmstúdiók alapján is lehet szemezgetni. A különböző anyagok elérhetőek a mai kornak megfelelően HD felbontásban, de SD minőség is választható, ami azért jóval sávszélességbarátabb opciónak számít.

Akkor most már mindenki belevetheti magát a hatalmas kínálatba? Nos, nem feltétlenül. Üröm az örömben, hogy a felhozatal most még mindössze azoknak kedvez, akiknek rutinosan megy az angol, ugyanis a legtöbb felvétel csak ezen a nyelven érhető el, még akkor is, ha adott esetben éppen egy több éves filmről van szó. Persze sokan szeretik egyébként is az eredeti hangsávot igénybe venni, és inkább olvassák a feliratot, azonban rengeteg esetben még feliratként sem választható a magyar nyelv, ami azért már tényleg komoly negatívum.

A filmekről viszont bőven szolgál információval a Play Store, amik alapján a felhasználó valószínűleg el tudja majd dönteni, hogy igényt tart-e a kiszemelt műre, avagy sem. Egy adott videó kiválasztását követően meg lehet tekinteni a rövid előzetest, el lehet olvasni a részletes tartalmát, némi extraként pedig még a Rotten Tomatoesnál elért tetszési index is feltűnik a leírásban, ami szintén jó támpont lehet. Ezeken felül pedig a felhasználói pontok, illetve néhány soros vélemények is láthatóak itt, mint mindennél, ami a Play Store-ban felfedezhető. Az árak eléggé változatosan alakulnak. Kölcsönzéskor a tarifa 220 forintról indul SD minőség mellett, a legdrágább anyagokért pedig 1500-at kérnek el magas felbontás esetén. A vásárlás értelemszerűen jóval drágább, ilyenkor 880-ról indulnak a legolcsóbb dolgok, és akár 5200 forintba is fájhat egy új és nagy népszerűségnek örvendő alkotás.

A Google Play a filmek mellett sorozatokat is tartalmaz már, de ez az alszekció egyelőre csak nagyon szűk körben érhető el – összesen öt régióról van szó, míg a filmek ugye már több mint 70 országban hódítanak. Várhatóan a sorozatok kedvelőire is sort kerítenek majd nálunk, de nem valószínű, hogy a közeljövőben, tekintve, hogy most is mennyire limitált még ennek a résznek az elérhetősége.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward