Már 8 TB-os merevlemezeket tesztel a Seagate

A 8 TB-os adattároló mérnöki mintapéldányai jelenleg üzleti felhasználóknál vannak, akik tesztelik, hogyan teljesítenek az újdonságok vállalati környezetben.

Már 8 TB-os merevlemezeket tesztel a Seagate

A Seagate 6 TB-os merevlemezei már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, áruk pedig 300 dollár környékén mozog. A fejlődésben persze nincs megállás, a vállalat már gőzerővel fejleszti a következő felsőkategóriás merevlemezeket is, amelyek már 8 TB-os adattároló kapacitással büszkélkedhetnek. A Seagate műhelyében az elmúlt időszakban el is készült néhány működő mérnöki tesztpéldány, amik nagy vállalatokhoz kerültek – a merevlemezeknek vállalati környezetben, nagyrészt felhő alapú adattároló rendszerekben kell helytállniuk. A Seagate illetékesei kíváncsian várják az újdonságokkal kapcsolatos tapasztalatokat.

A fenti információ a Seagate első emberétől, Steve Luczo-tól származik, aki a fentieket egy kérdésre válaszolva osztotta meg a pénzügyi eredményekről beszámoló konferencia résztvevőivel. A Seagate új, 8 TB-os merevlemeze a felhő alapú szolgáltatásokat biztosító üzleti felhasználókat veszi célba, hiszen ez az a szegmens, amely leginkább ösztönzi a merevlemezgyártókat a minél nagyobb adattároló kapacitást biztosító HDD-k fejlesztésére.

A későbbiekben megjelenő merevlemezekkel kapcsolatban elhangzott, a vállalat még nagyon korai fázisban jár a Kinetic objektum-alapú adattároló platformmal – jelenleg a cég szakemberei rendkívül mély, technikai jellegű egyeztetéseket folyatnak az üzleti vásárlók igen-igen széles táborával. Az új platform a vállalat várakozásai szerint meglehetősen differenciált kínálatot biztosít majd a felhő alapú adattároló rendszerek piacán.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a 8 TB-os merevlemez pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban – a megjelenés időpontja alighanem szorosan függ attól, milyen tapasztalatokról számolnak majd be a tesztelést folytató üzleti vásárlók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward