Már 5G-n videotelefonál a Samsung

Már 5G-n videotelefonál a Samsung

A Samsung nem meglepő módon a hazájában tette próbára az 5G hálózatot. Dél-Koreában erre már minden lehetősége megvan a vállalatnak, ugyanis az első 5G hálózat éppen most indult el. Borítékolható, hogy az Egyesült Államok mellett Dél-Korea lesz az, aki először fog nagy kiterjedésben kereskedelmi forgalomba állítani új generációs hálózatot. A Samsung az egyik tesztelés alatt álló, de már fogyasztói és vállalati elérésre kiépített területen tette próbára az 5G-t, aminek az egyik legfontosabb előnyét használta ki: magas minőségű videohívást bonyolított alacsony késleltetés mellett. A cég az SK Telecommal közösen hajtotta végre a tesztet, és egyelőre nem egy teljesen új okostelefonra támaszkodott a művelet során, hanem egy átalakított prototípust vett használatba, ami leginkább egy Galaxy S9+-ra hasonlít.

Galéria megnyitása

Fontos még azt kiemelni az eredmény kapcsán – ami természetesen az SK Telekomnak talán még fontosabb is, mint a Samsungnak –, hogy viszonylag nagy távolság volt a videohívás két végpontja között, nagyjából 23 kilométert utazott a jel. Miért lényeges ez? Nos azért, mert ehhez egészen biztos, hogy nemcsak egyetlen eszközön kellett áthaladnia a hívásnak, hanem több hálózati készülék is kivette a részét az összeköttetésből. A beszélgetés nem ment egyébként teljesen simán, voltak kisebb megakadások a videofolyamban, de ezt valószínűleg még kiküszöbölik a szakemberek addig, amíg a boltokba kerülnek az első 5G támogatást nyújtó készülékek.

Az SK Telekom egyébként egészen az élen jár az 5G tekintetében. Már 13 városban van működő 5G hálózata, és a tervek szerint ezeket nem csak csiszolgatja majd, hanem még szélesebb körben kiterjeszti, mire jönnek az első mobilok. A hírek szerint 2019 második negyedévében kerülhetnek majd a boltokba azok a különleges eszközök, amelyek már támogatni fogják valamilyen formában az 5G hálózatok kihasználását is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap