Már 15 perces videót is feltölthetünk a YouTube-ra

A YouTube a felhasználók nyomásának eleget téve a 2006 első fele óta érvényes videó limitet - amely egyébként 10 perces hosszúságú videók feltöltését engedélyezi - 15 percre növelték, így mostantól minden átlagfelhasználónak lehetősége van akár negyedórás videók feltöltésére is. Az 5 perces kedvezmény, illetve bővítés első olvasásra nem tűnik soknak és az sem tudható, hogy a YouTube illetékesei miért pont ennyi pluszt adnak a felhasználóknak. Az tény, hogy ez több, mint a semmi.

Már 15 perces videót is feltölthetünk a YouTube-ra

A YouTube a felhasználók nyomásának eleget téve a 2006 első fele óta érvényes videó limitet - amely egyébként 10 perces hosszúságú videók feltöltését engedélyezi - 15 percre növelte, így mostantól minden átlagfelhasználónak lehetősége van akár negyedórás videók feltöltésére is.

A népszerű videó megosztó forgalma az elmúlt időkben jelentősen megugrott, a felhasználók körében rendkívül népszerű az oldal akár videó nézésről, akár videó feltöltésről van szó. A YouTube partner vállalatai, azaz a tartalomkészítő cégek (pl.: műsorszolgáltatók, filmkiadók) természetesen 15 percnél hosszabb videót is feltölthetnek a videó megosztóra, ehhez előzetes megállapodásra van szükség a cég illetékeseivel, ez eddig is így ment. Hogy miért pont most növelték a feltölthető videók hosszának limitjét? A YouTube illetékesei szerint a szolgáltatáshoz tartozó Content ID rendszer, amely a jogvédett tartalmak kiszűrésében segédkezik, rendkívül hatékonyan végzi a rá bízott feladatot, így a videók hosszának emelésére minden lehetőség megvan, sőt, a technikai háttér is adott, de ez utóbbi nem meglepő. Manapság egyetlen perc leforgása alatt több, mint 20 órányi videó kerül fel a YouTube szervereire, amelynek feldolgozása óriási erőforrásokat igényel.

Az újítás bejelentésével a YouTube egy versenyt is hirdetett a felhasználók között: a 15 perc hírnév megmérettetésen belül a "yt15minutes" címkével felvértezett videók közül a legjobb alkotásokat kiválasztják és ezek megjelennek a YouTube főoldalán, ahol mindenki láthatja majd őket. Az akció augusztus 4-ig tart és gyakorlatilag bárki nevezhet, aki az említett módon felcímkézi frissen feltöltött videóját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward