Már 128 GB-os verzióban is elérhetőek a Kingston adattitkosító pendrivejai

A 128 GB-os modellek két meglévő, illetve egy új pendrive sorozatban bukkantak fel.

Már 128 GB-os verzióban is elérhetőek a Kingston adattitkosító pendrivejai

A Kingston jó hírrel szolgál mindazok számára, akik szerették volna a vállalat DataTraveler Locker+ G3, illetve DataTraveler Vault Privacy 3.0 sorozatú, adattitkosítással dolgozó pendrivejait 64 GB helyett 128 GB-os kapacitással is elérni, ugyanis megtörtént a termékpaletta bővítése, így most már a 128 GB-os opció is választható. Extraként egy új sorozattal, a DataTraveler 4000G2-vel is előrukkolt a vállalat, amelyben szintén van 128 GB-os opció.

Galéria megnyitása
Ebből már 128 GB-os is van, de még nincs publikus fotója

A DataTraveler Vault Privacy 3.0 családban költséghatékony, 256-bites AES-XTS adattitkosítással dolgozó pendrive-okat találunk, amelyek rendelkeznek csak olvasható (read-only) üzemmóddal is, így a kártevők jelentette potenciális kockázatok is kivédhetőek velük. Extraként ezeknél a pendriveoknál lehetőség van az adatok felhőbe másolására, méghozzá teljesen automatikusan, így ezeket az adatokat bárhol el lehet érni, illetve egyfajta biztonsági mentés is készülhet róluk. Persze érdemes körültekintően eljárni a folyamat során. A rendszer Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon Cloud Drive, illetve Box és DorpBox támogatással egyaránt rendelkezik.

A hordozható adattárolókat Windows és macOS alatt egyaránt ehet használni, az IT részleg pedig saját követelményei szerint szabhatja testre őket. A termékekre kerülhet saját logó, illetve sorozatszám, valamint megadható a minimális jelszóhossz, plusz még azt is meg lehet szabni, hogy rossz jelszó után tiltson le a rendszer. Az egyes adattárolókhoz egyedi termékazonosító is rendelhető, ami a végpontfelügyeleti szoftverekkel való integrálás esetén jöhet jól – könnyedén fehérlistázható lesz a termék.

Ezeknél a meghajtóknál 4 GB-tól 64 GB-ig terjedt a kínálat eddig, a 64 GB-os csúcsmodell pedig 250 MB/s-os folyamatos olvasási, illetve 85 MB/s-os folyamatos írási tempót kínált. A 128 GB-os változat tulajdonságai hírünk írásakor még nem volt elérhető, de az szinte biztos, hogy az említett sebességeknél gyorsabb lesz a termék. A pendriveok egyébként 77,9 milliméter hosszúak, 22,2 milliméter szélesek és 12,05 milliméter magasak.

Galéria megnyitása

Új taggal bővül a DataTraveler Locker+ G3 sorozat is, amelynek tagjai hardveres adattitkosítással és jelszavas védelemmel gondoskodnak az adatok védelméről. Opcionálisan itt is elérhető az adatok felhőbe történő mentését segítő szolgáltatás, ami a fentebb már említett szolgáltatásokkal kompatibilis. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető pendrive-ok minden szükséges szoftvert és biztonsági elemet beépítve tartalmazzák, operációs rendszer terén pedig a Windows és macOS szoftverekkel kompatibilisek

. Ennél a termékcsaládnál a 32 GB-tól 128 GB-ig terjedő modellek 135 MB/s-os folyamatos maximális olvasási, illetve 40 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek. Az öt év jótállással érkező pendriveok 60,56 milliméter hosszúak, 18,6 milliméter szélesek és 9,75 milliméter magasak.

Galéria megnyitása

Végül egy új sorozat is érkezik, amelynek tagjai 2020. július 27-től válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ez pedig nem más, mint a DataTraveler 4000G2. Ennek a sorozatnak a tagjai a 256-bites AES-XTS adattitkosítás mellett FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal, illetve TAA megfelelőséggel is rendelkeznek, azaz nem csak üzleti felhasználóknak, hanem kormányzati szerveknek is megfelelőek. Ennél a sorozatnál is lehetőség van a pendrive testreszabására, azaz saját logóval és sorozatszámmal lehet őket felvértezni, valamint a minimális jelszóhossz és a hibás próbálkozások maximális száma is megadható – és még egyedi termékazonosítót is be lehet állítani a fehérlistázáshoz.

Opcióként a rendszergazdák központilag is felügyelhetik a pendriveot a megfelelési követelmények teljesítéséhez, a SafeConsole megvásárlásával pedig magasabb szintű támogatást nyújthatnak hozzájuk. Az aktiválás folyamata egyszerű, és lehetővé teszi, hogy az informatikusok távolról konfigurálják a jelszavakat, az eszközhasználati szabályokat, és aktiválják az auditot a megfeleléshez. Ezek a praktikus eszközök távoli helyszínen is egyszerűsítik a meghajtó integrálását, használatát és felügyeletét. Ebben a sorozatban szintén nem szerepelt még a 128 GB-os modell, de a 64 GB-os itt is 250 MB/s-os folyamatos maximális olvasási, illetve 85 MB/s-os folyamatos maximális írási sebesség elérésére képes. Ezek a pendriveok 77,9 milliméter hosszúak, 22,2 milliméter szélesek és 12,05 milliméter magasak, vagyis pont akkorák, mint a DataTraveler Vault Privacy 3.0 sorozat tagjai.

A Kingston új pendrivejai mindannyian 5 év jótállással és ingyenes műszaki támogatással érkeznek. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a 128 GB-os modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap