Májusban érkezik a GeForce GTX 700-as sorozat?

Az újdonságok Kepler alapon nyugszanak, új szolgáltatásokkal és megemelt órajelekkel érkeznek, sőt, esetenként elődeiknél kétszer több fedélzeti memóriát is tartalmaznak.

Májusban érkezik a GeForce GTX 700-as sorozat?

Az AMD háza táján úgy tűnik, október előtt nem igazán számíthatunk a következő generációs videokártyák megjelenésére, míg az Nvidia új, GeForce GTX 700-as sorozatú videokártyái a pletykák szerint már idén májusban elrajtolhatnak. A jelek szerint az AMD a nagy karácsony előtti ajándékvásárlási lázra alapoz, az Nvidia pedig a nyár előtti PC fejlesztési időszak magasra törő hullámait szeretné meglovagolni.

A Bright Side of News informátorai szerint a májusban érkező GeForce GTX 700-as videokártya sorozat tagjai a már jól ismert Kepler lapkára alapoznak és néhány újítást is felvonultatnak. A jelenlegi egy GPU-s csúcskártya, a GeForce GTX 680 helyét egy GK110 alapú megoldás, a GeForce GTX 780 veheti át. Ez a videokártya jó eséllyel a GeForce GTX Titan LE néven emlegetett példány lehet, amelynek érkezéséről régóta szólnak a pletykák. A termék egy karcsúsított GeForce GTX Titan lesz, amely 2496 CUDA maggal, 208 textúrázóval, 40 renderelő egységgel és 320-bites memória-adatsínnel érkezik, fedélzeti memóriából pedig 5 GB-nyi GDDR5-ös memóriachipet alkalmaz.

A GeForce GTX 770 hasonló tulajdonságokkal rendelkezhet majd, mint a jelenlegi GeForce GTX 680: a friss jövevény 1536 CUDA magot, 128 textúrázót, 32 renderelő egységet és 256-bites memória adatsínt vonultathat fel - utóbbi 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-mal kötheti össze a GPU-t. A GeForce GTX 760 Ti esetében napjaink GeForce GTX 670-esének tulajdonságai köszönhetnek vissza, ami 1344 CUDA magot, 112 textúrázót, 32 renderelő egységet és 256-bites memória-adatsínt jelent, melynek végén 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg. Ebből nagyjából látszik, mi várható az alsóbb régiókban - már amennyiben az informátorok értesülései helyesek.

A GeForce GTX 700-as sorozattal az Nvidia lehetőséget kap arra, hogy új szolgáltatásokat mutasson be a meglévő lapka átalakítása nélkül. Ezek között a GeForce GTX Titan esetében bemutatott GPU Boost 2.0-s technológia minden bizonnyal jelen lesz, de a cég órajel-emelést is bevet, sőt, egyes termékeknél az elődökhöz képest kétszer több fedélzeti memóriát alkalmaz majd, hogy az újdonságokat még vonzóbbá tehesse.

Az új videokártya sorozat legelső tagjai május közepén mutatkozhatnak be. A tervek szerint elsőként a GTX 770 és a GTX 760 Ti rajtolhat el, majd május végén bemutatkozhat az új egy GPU-s csúcskártya, a GeForce GTX 780 is. Ebből kiindulva a június elején megrendezésre kerülő Computex alkalmával valószínűleg szép számmal találkozhatunk majd GeForce GTX 700-as sorozatú videokártyákkal - akár extrém mértékben tuningolt, teljesen egyedi felépítéssel rendelkező modellekkel is. Hogy tényleg így lesz-e? Pár hét múlva kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward