Májusban érkezik a csodaképernyő

Már a következő hónapra várható a Pixel Qi forradalmian új, nagyfelbontású, alacsony fogyasztású, még az e-tintánál is jobbnak, kíméletesebbnek és olvashatóbbnak mondott LCD-képernyője, ami ráadásul még rendkívül olcsó is.

Májusban érkezik a csodaképernyő

Már a következő hónapra várható a Pixel Qi forradalmian új, nagyfelbontású, alacsony fogyasztású, még az e-tintánál is jobbnak, kíméletesebbnek és olvashatóbbnak mondott LCD-képernyője, ami ráadásul még rendkívül olcsó is. Mivel pedig mindez így leírva tényleg túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, nagy érdeklődéssel várjuk valódisága közelgő bizonyítékát .

Az előzetes hírek szerint rögtön két változatban is bemutatkozik majd az újdonság: egy "hagyományos" számítógépes célokra szánt nagyfelbontású, színes, valamint egy rendkívül alacsony fogyasztású, fekete-fehér változattal.

Amennyiben beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, úgy mindjárt jóval nagyobb súllyal eshetnek latba Mary Lou Jepsen, a Pixel Qi alapítójának (aki régebben az OLPC képernyő-fejlesztéseinek hátterében is állt) szavai, miszerint 2010-re az e-tinta alapú kijelzők már a kanyarban se lesznek a toronymagasan elhúzó LCD-k mögött.

Az olcsóságukat pedig természetesen az adja, hogy mindenféle jelentőseb átalakítás vagy költséges beruházás nélkül, azonnal legyárthatóak bármely jelenleg rendelkezésre álló LCD-gyárban. A fenti linken elolvashatóak a cég távlati tervei, melyek közül az egyik a hihetetlennek hangzó 75 dolláros notebookok elkészítése az OLPC projekttel karöltve. Mi csak szurkolni tudunk ehhez, a cél szép, remélhetőleg az eszközök is meglesznek a megvalósításához a közeljövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward