Magyarul is elérhető a Microsoft Office Web Apps

Magyarul is elérhető a Microsoft Office Web Apps

A Microsoft online Office alkalmazáscsomagja, amely Office Web Apps néven fut, már egy ideje elérhető, ám eddig a támogatott nyelvek listájáról sajnos hiányzott a magyar nyelv. A Microsoft tegnapi hivatalos sajtóközleménye alapján viszont mostantól már magyarul is használhatjuk a hasznos online irodai szoftvercsomagot, ha egyes dokumentumainkat gyorsan meg szeretnénk tekintetni, vagy esetleg módosítanánk őket úgy, hogy éppen nincs kéznél egy Office programcsomagot tartalmazó asztali- vagy mobil konfiguráció. A szoftvercsomag a dokumentumaink távoli elérésére is könnyedén használható, amennyiben feltöltöttük őket a 25 GB-nyi ingyenes tárhelyet kínáló SkyDrive-ra.

Az online programcsomag előnye, hogy nem kell hozzá más, csak internetkapcsolat és egy webböngésző. A szoftver használatánál nem követelmény, hogy rendelkezzünk jogtiszta asztali Office programcsomaggal, sőt, a szolgáltatásért semmiféle díjat sem kell fizetni, az ugyanis mindenki számára ingyenesen elérhető. Az Office Web Apps használatával könnyedén létrehozhatunk, megtekinthetünk, megoszthatunk és szerkeszthetünk Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumokat, amelyeket a fentebb említett ingyenes online tárhelyen, a SkyDrive-on tárolhatunk, hogy bármikor, bárhonnal elérhessük őket. Az Office Web Apps további előnye, hogy segítségével könnyedén beágyazhatunk egy weboldalba vagy egy blogba Excel fájlokat vagy akár PowerPoint prezentációt is. Amennyiben ezeket a beágyazott fájlokat az Office Web Apps-on keresztül módosítjuk, úgy az adott weboldalra vagy blogra beágyazott fájl is frissül, ami kényelmes használatot biztosít. A prezentációkat egyébként nem csak kisméretű ablakban, hanem akár teljes képernyős módban is megtekinthetjük.

Az Office Web Apps szolgáltatás keretén belül több, mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotóhoz és illusztrációhoz férhetünk hozzá, amelyek sok esetben jöhetnek jól. Az asztali Office programcsomaggal készített dokumentumaink esetében nem kell attól félnünk, hogy az Office Web Apps-ra történő feltöltés és konvertálás alkalmával a formázások és az egyéb tartalmak sérülnek, illetve elvesznek, ami külön jó hír, tekintve, hogy más internetes szövegszerkesztőknél problémát szokott jelenteni a szövegformázás megőrzése. A SkyDrive-ról  egyébként mostantól közvetlenül is megnyithatóak a különböző Office dokumentumok, a szolgáltatást pedig már nem csak Hotmail, hanem Gmail vagy Yahoo Mail fiókkal is el lehet érni.

Érdekes adalék, hogy az Office Web Apps bemutatását követő századik nap elteltével már több, mint 20 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik a felhő alapú szolgáltatás, amely már közel 150 ország felhasználói számára használható.

Az Office Web Apps szolgáltatással kapcsolatban további információkat itt találunk, az online szoftvercsomag bejelentéséről szóló korábbi hírünk pedig itt olvasható

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward