Magyar it-cég került többségi külföldi tulajdonba

Magyar it-cég került többségi külföldi tulajdonba

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, a multinacionális Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe 7,8 millió euróért megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet ZRt. 60 százalékos részvénycsomagját, amivel a céget mintegy 3,5 milliárd forintra értékelte - közölte a társaság.

A GlobeNetet továbbra is az eddigi vezérigazgató, Temesfői Zsolt irányítja, ő és korábbi üzlettársa pedig megtartják a cég 40 százalékos csomagját.

A GlobeNet Zrt. több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban saját fejlesztésű MedWorks nevű integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül. A cég az elmúlt évet 854 millió forint árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat.

A multinacionális Asseco-csoport a legnagyobb európai szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató cégek közé tartozik, árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. A vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó cégek integrált it-szolgáltatásokat nyújtanak a bankszektor, pénzügyi szektor, közszféra, egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára.

A tranzakció a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward