Magyar cég lép a lengyel tőzsdére még idén

Magyar cég lép a lengyel tőzsdére még idén

Ez egyelőre technikai jellegű bevezetést jelent, és párhuzamos kereskedésként - dual listing - valósítják meg, tehát a lengyel és magyar piacon egyszerre lesznek jelen a vállalat papírjai.

Az RFV a magyar tőkepiacot hosszú távon továbbra is kiemelkedő vállalatfinanszírozási platformjának tekinti, a vállalat fejlődési terveiben a magyar piac jelentős helyet foglal el - szögezi le a menedzsment közleménye.

A részvények lengyel tőzsdére történő bevezetéséről március 7-én ad a vállalat tájékoztatást a cég stratégiájának bemutatásával egybekötött sajtó- és befektetői-tájékoztatón - tartalmazza a közlemény.

Az RFV Nyrt. tájékoztatott arról is, hogy kedden a cég közgyűlése a vállalat nemzetközi terjeszkedésének támogatásaként a vállalat igazgatóságának megújítása mellett döntött. A testületből visszahívtak egy tagot, továbbá négy taggal hatra bővítették a létszámát. A megszavazott új tagokkal az igazgatóság nemzetközivé válását erősítették meg a tulajdonosok - értékelte a döntést Kassai Ákos vezérigazgató.

Az RFV papírjai kedden 8.999 forinton álltak záráskor a Budapesti Értéktőzsdén. Ez 149 forintos, 1,68 százalékos emelkedést mutatott az előző záróárhoz viszonyítva. Az RFV részvények forgalma kedden 45,53 millió forint volt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward