Magától összetörhet az iPhone X lencséje felhasználói beszámolók szerint

Többen is különös hibát észleltek az Apple csúcsmobiljánál. A vállalat egyelőre nem kommentált az ügyet, és az ismert esetekben nem nyújt garanciális segítséget.

Magától összetörhet az iPhone X lencséje felhasználói beszámolók szerint

Az iPhone X egészen figyelemre méltó megoldásokat hozott, de a tulajdonosok kedélyeit egy igazán különös hiba kezdte borzolni. A jelek szerint az Apple zászlóshajójának mindenféle fizikai behatás nélkül összetörhet a kameralencséje.

Az év eleje óta többen is arról számoltak be, hogy elrepedt a készülékük lencséje, pedig nem lett elejtve és egyéb stressznek sem volt kitéve a szerkezet. Amiaz igazán aggasztó, hogy az elmúlt hetekben elkezdtek megszaporodni az ilyen jellegű felhasználói visszajelzések. Az pedig már csak extra csavar a történetben, hogy nem igazán lehet felfedezni sormintát az esetek között, szóval egészen eltérő körülmények között történt esetekről is hallani lehet.

Eleinte sokan arra gondoltak, hogy a nagy hideg okozhatja a rejtélyes meghibásodást, de már olyan beszámolókat is lehet találni, amik ezt egyértelműen kizárják. „Olvastam néhány embertől, hogy a probléma hideg éghajlaton jelentkezett nekik, én Malajziában élek, itt az időjárás meleg és nedves, nappal 32-36 fok körül van… és itt nincs Apple Store sem, így nem számíthatok a hivatalos szervizközpontokra sem.” – mondja az egyik érintett. Egy másik pedig már így írja le a saját esetét: „Az én X-emnek is van egy kicsi törés a kameraüvegén. A telefon soha nem volt elejtve, soha nem volt kivéve a tokjából – és, én Hawaii-on élek, tehát a hideg idő sem tehető felelőssé. A telefon kettő hónapos.”

A legtöbb meghibásodásról sajnos nem látott napvilágot fénykép, de egy esetről felvétel is van. Az alábbi fotón jól látszik, hogy igazából nem a kamera lencséje az, ami megtört, hanem az az üvegréteg, ami a hátlap síkjából kiemelkedő kameramodult fedi le. Az Apple Care-en és a Redditen megjelent beszámolók szerint az Apple nem javítja a problémát a garancia keretein belül, sőt mi több, akadnak olyanok, akinek az egész telefon cseréjében látták a szervízeseka megoldást, ami 550 dollárba kerül. A cupertinói alakulat egyébként elméletileg zafír kristályüveget használ az iPhone 7 óta a kamerák védelmére, ami különösen kemény, és kiválóan ellenáll a karcoknak, az iPhone X esetében azonban úgy fest, hogy valami hiba csúszhatott a gépezetbe.

Galéria megnyitása

A hivatalos honlapon szereplő információk szerint normál használatban az iPhone X 0 és 35 fok között működik, a hardvernek viszont el kell viselnie a -20 fokos hideget, valamint a 45 fokos forróságot is. Tehát ezen a tartományon belül hősokk miatt nem repedhetne meg a kamerákat védő üveg.

Az Apple egyelőre hivatalosan nem kommentálta az ügyet, de valószínűleg már vizsgálja, hogy mégis milyen oknál fogva törik össze mindenféle fizikai behatás nélkül a csúcsmodell kameraüvege. Remélhetőleg nem kell már sokáig várnia a felhasználóknak, hogy választ kapjanak erre a kérdésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward