Magas felbontású e-Könyv olvasóval rukkolt elő a WayteQ

Az xBook-60w HD a "nagyok" nyomdokaiba lépve próbál vásárlóközönségre találni. Minden bizonnyal a kedvező ára lehet a legnagyobb fegyvere.

Magas felbontású e-Könyv olvasóval rukkolt elő a WayteQ

Az egyik legismertebb hazai érdekeltségű tabletforgalmazó már nem most először próbálkozik az e-Bookok piacán. A mostani alanyunkat több készülék előzte meg, így már tapasztalattal is bőven rendelkeznek ezen a téren is. Ennek tükrében az xBook-60w HD már elég versenyképes is lehet. Lássuk mit kínál!

A készülék előlapját egy 6 hüvelykes E-Ink Pearl kijelző tölti ki - ahogy azt már a legtöbb ilyen modell esetében megszokhattuk. Színekkel ezúttal sem találkozhatunk, de a 16 árnyalat itt is megvan, ráadásul e mellé itt már 1024 x 768 képpontos felbontás társul. Ennek hála a kijelzője éppen olyan minőséget fog produkálni, mint amit a legújabb Nookok és Kindle-ök esetében megszokhattunk. A WayteQ leírása alapján ez a mostani szebb kontúrokat, kellemesebb olvashatóságot és jobb kontrasztot produkál, mint az elődök. A nagyobb felbontás mellé sajnos nem kapott izmosabb központi processzort a masina. A gép lelke továbbra is egy RockChip RK2818-as, ami egy 600 MHz-es ARM9-es processzort rejt (nem összekeverendő a Cortex-A9-cel). Ehhez 128 MB-nyi rendszermemória kapcsolódik, ám igazából itt ez a legkevésbé sem releváns, sokkal fontosabb a tárhely kapacitása, mely ebben az esetben 4 GB-os testet öltött. Amennyiben nagyobb helyigényű tartalmakkal is dolgozni szeretnénk, az sem jelent neki gondot, mert microSDHC kártya befogadására is alkalmas 32 GB-ig.

A támogatott formátumok kapcsán egyáltalán nem finnyás a WayteQ újdonsága: jöhet TXT, PDF, EPUB, HTML, RTF, PB2, CHM, PRC, DJVU, MOBI, DOC, XLS, FB2, OEB, TRC és még ZIP vagy RAR is. Továbbá a képekkel is jól bánik, mert felismeri a JPG, BMP, PNG és GIF kiterjesztéseket is. Ezeken felül zenehallgatásra, vagy hogy a témánál maradjunk, hangoskönyvek hallgatására is használható. A kereten van egy 3,5 mm-es jack és egy szabványos micro-USB 2.0 aljzat, amellyel könnyedén csatlakoztathatjuk a számítógépünkhöz. A tartalmakat Wi-Fi kapcsolaton keresztül is beszerezhetjük, amennyiben nem szeretnénk vezetékekkel bűvészkedni, valamint a Digi-Booktól is így tölthetünk le újabb elektronikus könyveket. A WayteQ és a Digi-Book Magyarország Kiadó együttműködésének eredményeképpen az új xBook-60w HD most kétszázötven előre telepített és ötven választható, magyar nyelvű e-könyvvel vásárolható meg. A tárhelyén rengeteg hazai klasszikussal futhatunk össze, így a dobozból kivéve azonnal használatba is vehető a készülék.

A szoftveres oldalon nem sok extrát fedezhetünk fel, de a kötelező kényelmi funkciók rendben lesznek. A betűméret több szinten állítható, és a betűtípusok között is öt különbözőből választhatunk. Egy-egy olvasott műben pedig bejelölhető az is, hogy hol jártunk, a könyvjelzők segítségével. Ez is, mint a legtöbb olvasó, viszonylag kicsi méretben öltött testet. A ház 174 x 126 x 8 milliméteres, a súlya meg 214 gramm - ezekkel a paraméterekkel átlagosnak nevezhető, bár a vékonysága valamelyest kiemeli a tömegből. Ebben természetesen benne van már az 1500 mAh-s kapacitású akkumulátor is, ami hozza a kötelezőt, és több hetes üzemidőt garantál a felhasználójának inaktív Wi-Fi mellett.

A WayteQ xBook-60w HD ajánlott fogyasztói ára 25 ezer forint. A fekete színben tetszelgő szerkezet mellett a csomagban lesz egy műbőr alkalmazásával készült tok is, így biztonsággal hordozhatjuk magunkkal a mindennapok során.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward