Mac-táblát tervez az Apple?

A szabadalmi bejegyzésekben is testet öltő fejlesztéseik legalábbis nagyon erre látszanak utalni - ráadásul nem csupán "lesimított", hanem teljes értékű Mac OS X oprendszerrel, és természetesen teljes mértékben érintésvezérelten.

Mac-táblát tervez az Apple?

A szabadalmi bejegyzésekben is testet öltő fejlesztéseik legalábbis nagyon erre látszanak utalni - ráadásul nem csupán "lesimított", hanem teljes értékű Mac OS X oprendszerrel, és természetesen teljes mértékben érintésvezérelten. A méretproblémák megoldására ötletes trükköket alkalmaznak: az ablakzáró/tálcára tevő/teljes képernyőre nagyító gombok például alapesetben igen kicsik, de ha érzékeli a gép, hogy oda közelít az ujjunk, felnagyítja őket, hogy valóban azt érinthessük meg, amelyiket akarjuk.

A kezelés hol kis, hol nagy mértékben változik, a körülményektől függően; listagörgetés például az iPhone-tól megszokott pöccintéses gesztus helyett kétujjas vonszolással működik majd, a kijelölés pedig egy ujjal. A képernyőn megjelenített billentyűzetek is méretesebbek lesznek, a többérintéses érzékelésnek köszönhetően pedig a billentyűkombinációkkal sem lesz gond - szükség esetén pedig egy iPod-szerű görgetőkerék is felbukkanhat, hogy könnyen és gyorsan áttekinthessük a teljes választékot bármiből. De lehetséges további megoldásokként említenek még "tárcsákat" és "forgató-vezérlőket" is.

Persze mindez csak a szabadalmi tervben bemutatott alapkoncepció; konkrét termékterveket még eddig nem fedtek fel, de azt széles körben tudni vélik róluk, hogy régóta dolgoznak már nagyobb méretű, a jelenlegi készülékeik bármelyikénél is sokkal összetettebb vezérlőfelülető érintőképernyős eszközökön. Nem lehetetlen, hogy még az idén hírt adhatunk majd egy tényleges ilyen eszközről, de jóval esélyesebbnek látszik az, hogy inkább majd csak valamikor jövőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward