Lyukas kijelzővel jön a Lenovo Z5s

Lyukas kijelzővel jön a Lenovo Z5s

Decemberben a Huawei és a Samsung is bemutat olyan okostelefont, aminek a kijelzőjébe van belevágva a kamera egy apró sziget formájában, és a jelek szerint a Lenovo sem szeretne lemaradni ebben a „versenyben”. A Lenovo Z5s-ről már élő kép és videó is van, így működés közben is látható az alábbiakban a különleges kialakítást.

Galéria megnyitása

A Huawei és a Samsung esetében az előzetes információk alapján a kijelző bal felső sarkába fog kerülni a beágyazott kamera, a Lenovónál pedig úgy tűnik, hogy pontosan középen helyezkedik majd el a kamera. Hogy melyik az ideálisabb felállás, azt nehéz eldönteni, mivel mindkettő elrendezésnek van előnye és hátránya. Középen jobb a hely például a videohívásoknál, viszont sok értesítésnél már zavaró lehet, ha ott éktelenkedik az optika, és valószínűleg sűrűn lesz piszkos előtte az üveg, mert ott húzza le a sávot a felhasználó. A bal saroknál ilyen gond kevésbé jellemző, de az meg mindig el fog venni némi helyet az érdesítésektől, amik így vélhetően bentebb fognak rendeződni.

A felvételek alapján a bemetszés nagyon kicsi, tényleg csak akkora, hogy az optikának legyen elegendő helye kilátni az önarcképek készítésekor és a videohívások alkalmával. A Lenovo Z5s korábban már járt a TENAA-nál, de az ott készült fotók alapján még nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy egy bevágásba kerül a képalkotó, a mostani felvételeknél viszont már teljesen egyértelmű a dolog. Ráadásul a Lenovo időközben egy hivatalos rendert is közzétett az érkező újdonságról, ami szintén arról árulkodik, hogy egy középre pozícionált lyukban lesz a kamera.

Galéria megnyitása

A Lenovo biztos, hogy még ebben a hónapban be fogja mutatni a bevágásos kijelzővel szerelt okostelefonját, de az egyelőre nem teljesen világos, hogy pontosan mikor kerülhet ez reflektorfénybe. A Samsung a saját versenyzőjét december 10-én szeretné leleplezni Galaxy A8s néven, a Huawei konstrukciója pedig december 17-én kerülhet bemutatásra, ha minden igaz. Vajon a Lenovo mikor lép?

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward