LTE-vel megtoldott Xperia E4 mutatkozott be

Az Xperia E4g a jobb hálózati képességek mellett gyorsabb is lesz, mint a sima E4.

LTE-vel megtoldott Xperia E4 mutatkozott be

A Sony nemrég mutatta be az Xperia E4-et, ami két kivitelben került bevetésre, most pedig köreinkben üdvözölhetjük a legújabb változatát is. Az Xperia E4g jobb hálózati képességekkel rendelkezik, valamint gyorsabb is, mint a korábban reflektorfénybe állított modellek.

Sony Xperia E4g

Az Xperia E4 eredetileg egy MediaTek MT6582 chippel került bevetésre, amiben csak 3G HSDPA modem van, így az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 4G LTE támogatásról le kellett mondani. Ugyanez a helyzet áll fenn az Xperia E4 Dual esetében is, csak annyi a különbség, hogy a nevéhez illően ez már két SIM kártyát tud egyidejűleg kezelni. Minden jel szerint a Sony is érzékelte az LTE fontosságát, és ennek köszönhetően születhetett meg az Xperia E4g modell is, ahol már pótolták a villámgyors hálózati modemet.

Sony Xperia E4g

Ahogy arra fentebb rámutattunk, az Xperia E4-nél a központi chip hiányosságának a számlájára írható az, hogy nincsen benne LTE. Éppen ezért a vállalat kénytelen volt egy másik lapkát használatba venni, ami már nem csak, hogy támogatja a 4G-s hálózatokat, hanem gyorsabb is, mint a korábban bevetésre küldött megoldás. A Sony nem hozta nyilvánosságra az új SoC típusát, ám azt megtudhattuk, hogy a négymagos konfiguráció immáron nem 1,3, hanem 1,5 GHz-es órajelen üzemelhet. Ebből a paraméterből szintén egy MediaTek lapkára asszociálhatunk, méghozzá nem is akármilyenre. Elképzelhető, hogy a japánok itt már az MT6732-re alapoztak, ami 1,5 GHz-es órajelen üzemelő, 64 bites Cortex-A53 magokat foglal magába egy Mali-T760 MP2 grafikus processzor mellett – ez komoly minőségi váltás lenne. Végül ez a szerkezet még egy újítással büszkélkedhet, melyet szintén a kapcsolati lehetőségek terén kell keresni. A specifikációjában felbukkant az NFC chip is, amit szintén egyre sűrűbben használhatnak már az emberek, és így már az Xperia E4g tulajdonosok is élvezhetik az NFC-re épülő szolgáltatásokat.

Sony Xperia E4g – hátlapján az NFC logójával

Az Xperia E4g minden más tulajdonságában megegyezik majd a korábbi eszközzel. Külön örömre ad okot továbbá az, hogy opcionálisan ebből is csinál majd a gyártó két SIM befogadására felkészített modellt, amelyet – az eddigi minták alapján – az Xperia E4g Dual néven kell majd keresnie az érdeklődőknek. Arra vonatkozóan sajnos egyelőre semmilyen információnk nincs, hogy ez a modell miként fog megférni az eredetileg leleplezettel. Kaphatóak lesznek-e azonos régiókban, vagy nem várható közöttük átfedés, az is kérdéses így, hogy Magyarországon melyik tűnhet fel.

A Sony Xperia E4g előreláthatólag tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba, az ajánlott fogyasztói ára pedig 130 euró lesz. Így, hogy az árát is kordában tartották, már egészen jó vételnek ígérkezik a készülék. Persze a Meizuval vagy a Xiaomival így sem tudja majd felvenni a versenyt a belépő Xperia, de valószínűleg ezzel az opcióval nem is számoltak a Sonynál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward