LTE-vel jön a Dell új windowsos tabletje

Az EveryPad Pro néven érkező készülék a 4G modemjével érvényesülne a piacon, de ennek meg is lesz az ára.

LTE-vel jön a Dell új windowsos tabletje

A Dell a közelmúltban már útnak indított egy 8 hüvelykes Windowst futtató tabletet, akkor viszont a költségek lentebb tornászása volt a cél, most pedig ennek éppen az ellenkezője történt. Az EveryPad Pro kellemes specifikáció birtokában van, és a jó kapcsolati képességei miatt az utazók kedvence lehet.

Az újdonság előlapját egy 8 colos, IPS technológiájú panel tölti ki, ami 189 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik az 1280 x 800-as felbontásból fakadóan. Az eszköz alkalmas videóhívások folytatásra, méghozzá HD-ban az 1,2 megapixeles előlapi kamerának hála. Az EveryPad Pro ezen felül fotózásra is használható, de persze azért a családi nyaralást nem érdemes ezzel megörökíteni. Egy 5 MPixeles megoldásról beszülhetünk a hátlapon, amelyhez LED-es villanó sem társul, így csak jó környezeti fény mellett fogható érdemben munkára. Az operációs rendszer tekintetében Dell választásra a Binget alapértelmezett keresőmotorként alkalmazó Windows 8.1-re esett. Ezen felül a táblagép kézikönyve alapján előre telepítve van a Skype, illetve az irodai munkát megkönnyítő Office Home and Business 2013 programcsomag is.

A vállalat újdonságában egy Intel Atom Z3775D teljesít szolgálatot. Ez a lapka 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Silvermont processzormagok négyesét tartalmazza, amelyek az Intel Burst technológia révén átmenetileg akár a 2,4 GHz-es működési frekvenciát is elérhetik. A grafikus feladatokért egy Gen 7+ architektúrás Intel HD Graphics egység felel. A rendszernek 2 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami bizony is el is kél a Windows 8.1 mellett, ha az alapvető programokon túl egyebet is használatba vesz a felhasználó. A tablet háttértára 64 GB-os méretet öltött, ami még akkor is kb. 50 GB szabad kapacitást jelent, ha a nagyméretű Windows által lefoglalt helyet kivonjuk a képletből. Ha pedig még ez sem bizonyulna elegendőnek, microSD-s bővítési lehetőség is van az EveryPad Pro tarsolyában. A kapcsolati képességei között a mobil kommunikációs egység megléte a legfontosabb, a 4G LTE modemnek köszönhetően, megfelelő infrastruktúra mellett villámgyors internetelérésre nyílik lehetőség menet közben is.

Az EveryPad Pro nem éppen egy balerina, a 216 x 130 milliméteres felületű táblagép 9 milliméterre emelkedik ki a síkból, a tömege pedig eléri a 405 grammot. Ám szerencsére nem alaptalanul vaskosabb egy kicsit a konkurenseinél. A masina jól bírja majd az egész napos megpróbáltatásokat is, ugyanis egy igazán nagy kapacitású, 5830 mAh-s akkumulátor került a hátlapja mögé. Konkrét adattal nem szolgált mostanáig a Dell arra vonatkozóan, hogy a készülék mennyi ideig bírj majd egy feltöltéssel, de vélhetően akár 10 órát is kihúzhat folyamatos használat mellett.

A Dell EveryPad Pro elsőként Japánban vásárolható meg. A készülékért csaknem 500 dollárt kell leszurkolni, ami bizony igencsak borsos összeg annak fényében, hogy a Windows 8.1-ből is az ingyenes variánst használták fel. A Dell tehát magas felárat szabott a folyamatos internetkapcsolat lehetőségéért, de minden bizonnyal akadnak majd rá vevők, akik sokat ingáznak nap mint nap. Arról nem szólt a fáma, hogy más régiókban elérhető lesz-e a táblagép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward